Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Παρότι οι συγκοινωνίες στην Αθήνα βρίσκονται σε κακό χάλι, εξαιτίας πολύ σοβαρών ελλείψεων, έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε 33 οδηγούς αποσπασμένους στη Χρυσή Αυγή!

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το Προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη βελτίωση στον τομέα της εξυπηρέτησης των πολιτών και όπως προέκυψε:

– Στην Αθήνα από ένα στόλο περίπου 2.000 λεωφορείων εκτελούν δρομολόγια λιγότερα από 850!

– Δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος στις μετακινήσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια απώλεια εσόδων (έλεγχος εισιτηρίων).

– Η μέχρι πρότινος δωρεάν μετακίνηση είχε γίνει χωρίς τη συμφωνία του Υπ. Εργασίας για την καταβολή χρημάτων στον ΟΑΣΑ! Και χωρίς ποτέ να έχει υπολογιστεί πόσα θα είναι τα χρήματα αυτά.

– Τεράστιο ζήτημα είναι η ορθή κατανομή προσωπικού. Σε πολλούς τομείς το προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά ενώ σε άλλους τομείς υπάρχει πλεόνασμα. Υπάρχει έλλειψη οδηγών αφού εκατοντάδες οδηγοί είναι εκτός υπηρεσίας με ιατρικές βεβαιώσεις ανικανότητας ενώ υπάρχουν δεκάδες εργαζόμενοι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόσπαση, ακόμη και σήμερα 33 εργαζομένων στη Χρυσή Αυγή!

Σύμφωνα επίσης με τη σχετική ανακοίνωση η ΕΝΟΤΗΤΑ ζήτησε από τον Υπουργό να προχωρήσει σε γενναίες αλλαγές αφού οι αστικές συγκοινωνίες πρέπει να υπηρετούν πάνω από όλα τους πολίτες παρέχοντας σ’ αυτούς υπηρεσίες σύγχρονες και ασφαλείς.

Τέλος όπως αναφέρει η ανακοίνωση «ζητήσαμε την ομαλοποίηση των συγκοινωνιών σ’ έναν φορέα δυναμικό, λειτουργικό και αποτελεσματικό για να σταματήσουν επιτέλους οι ορδές στελεχών, διορισμένων διοικήσεων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που επιβιώνουν από την πολυδιάσπαση του φορέα. Τέλος, απαιτήσαμε την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων που έχουν υπογραφεί»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις