Την επαναλειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, «η Ενότητα», το οποίο στεγάζεται τις Κυριακές στο 114ο δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια, ζήτησαν σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας, στο οποίο εδώ και έξι εβδομάδες δεν γίνονται μαθήματα, έπειτα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, για αναστολή της σχετικής απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος ενημέρωσε, ότι το θέμα ετέθη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε να μετατεθεί η λήψη της σχετικής απόφασης στην επόμενη συνεδρίαση και η οποία θα αφορά όχι μόνο το αίτημα της Πακιστανικής Κοινότητας, αλλά και άλλων κοινοτήτων, που έχουν υποβάλει σχετικές προτάσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εξήγησε ότι το 2017 ο δήμος Αθηναίων, μετά από ομόφωνη πρόταση της Σχολικής Επιτροπής, είχε παραχωρήσει κάποιες αίθουσες στο 144ο τις Κυριακές, ώστε τα παιδιά με καταγωγή από το Πακιστάν να διδάσκονται ουρντού, αραβικά και αγγλικά και οι μητέρες τους, ελληνικά.

Τα ίδια παιδιά φοιτούν, επίσης, κανονικά στα ελληνικά σχολεία τις καθημερινές. «Στα δύο χρόνια λειτουργίας μας είχαμε εξαιρετικά καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του 144ου σχολείου, τον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την γειτονιά», ανέφερε ο κ. Ασλάμ.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε η Μάρθα Φλωράτου, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων.

Ψήφισμα για επανέναρξη των μαθημάτων εξέδωσαν από κοινού ο διευθυντής και εκπρόσωποι γονέων του 144ου δημοτικού σχολείου, οι οποίο αναφέρουν ότι «το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας εδώκαι δύο χρόνια μπήκε αρμονικά στην ζωή της σχολικής κοινότητας και της γειτονιάς».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις