Μαξίμου: Πυρετός συναντήσεων Μητσοτάκη για φορολογικό-μεταναστευτικό

Μαξίμου: Πυρετός συναντήσεων Μητσοτάκη για φορολογικό-μεταναστευτικό

Στο Μαξίμου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέστρεψε αργά χθες το βράδυ από την Κίνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς και συνεργάτες του τόσο για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, όσο και για το μεταναστευτικό - προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέστρεψε από το ταξίδι του στην Κίνα, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Όσον αφορά στον προσφυγικό, στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας είπε ότι το σχέδιο είναι να μεταφερθούν στην ενδοχώρα άλλα 4.000 άτομα με προσφυγικό προφίλ, μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου και ότι προωθείται η κατασκευή «κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων», ώστε να ξέρουν όσοι έρχονται στη χώρα μας, ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από την επιστροφή τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες που θα μετακινηθούν στην ηπειρωτική χώρα και θα διαμένουν στα κλειστά κέντρα, «σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από το 1% του πληθυσμού ανά τοπική περιφέρεια» και ότι οι περιοχές στις οποίες θα κατανεμηθούν οι πρόσφυγες, θα ενισχυθούν με υποδομές, αναδεικνύοντας ως ειλημμένη πολιτική απόφαση την αποσυμφόρηση των νησιών.