Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες για ένα «μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ» που διοργανώνουν ακροδεξιοί έξω από τη δομή προσφύγων στα Διαβατά.

Μάλιστα, αρχικά οι διοργανωτές είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι πρόκειται για «αγανακτισμένους» κατοίκους της περιοχής, ωστόσο οι κάτοικοι ξεκαθάρισαν ότι πίσω από το προκλητικό «μπάρμπεκιου» είναι μια ακροδεξιά οργάνωση με την ονομασία «Ενωμένοι Μακεδόνες».

Ο διοργανωτής Δημήτρης Ζιαμπάζης μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 λέγοντας: «Θέλουμε να αναδείξουμε την γκετοποίηση της περιοχής μας. Καλώς ή κακώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν άλλη κουλτούρα. Δεν είναι πρόσφυγες, είναι μετανάστες που έρχονται από Αλγερία μέχρι το Αφγανιστάν».

Συνέχισε λέγοντας: «Είναι ένας πρωτότυπος τρόπος διαμαρτυρίας και λίγο πιο ευρηματικός. Θα φάμε χοιρινό και θα πιούμε αλκοόλ, γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι στο μέλλον δεν θα ανεχτούμε τα φαινόμενα της γκετοποίησης και της αλλαγής τρόπου ζωής σε κάποιες περιοχές».

Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής μπορεί να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τους, με αφορμή το προσφυγικό, ωστόσο εκφράζουν την αντίθεσή τους, στο επερχόμενο μπάρμπεκιου.

Ο Αντώνης Μάνος, που μίλησε στο Open, ξεκαθάρισε ότι «το μπάρμπεκιου της Κυριακής δεν το διοργανώνουν οι άνθρωποι των Διαβατών. Υπάρχει μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται ενωμένοι μακεδόνες, έχει κάνει κάλεσμα μια βδομάδα με ένα περιεχόμενο… περίεργο.

Η κοινωνία της Ιωνίας έχει τους ανθρώπους της, που θα διαμαρτυρηθούν το απόγευμα του Σαββάτου. Και δεν έχουμε καμία σχέση με το μπάρμπεκιου κι όλες αυτές τις κινήσεις που αμαυρώνουν την περιοχή μας και δεν αναδεικνύουν τα προβλήματά της».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις