«Υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα, το σύνταγμα, τον κανονισμό της Βουλής», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος κληθείς να απαντήσει στο αν κατά την έναρξη των εργασιών της προκαταρκτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα παραστούν ο ίδιος και ο Παύλος Πολάκης, είπε πως «θα ασκήσουμε τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το σύνταγμα», τονίζοντας ότι, «ο μόνος αρμόδιος για να αλλάξει τη σύσταση της επιτροπής είναι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής της ομάδας».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο κ.Τζανακόπουλος είπε πως «το ζήτημα είναι ότι έχουμε θεσμική εκτροπή και παρασυνταγματική λογική που καθοδηγεί τις αποφάσεις της Επιτροπής».

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «έχει συνειδητοποιήσει ότι οδηγείται σε απόλυτο φιάσκο», σημειώνοντας πως «μετά την απόφαση για την Τουλουπάκη είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε πολιτικό σκάνδαλο».

Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει «τεράστια ευθύνη της πλειοψηφίας της επιτροπής, αλλά και του ίδιου του Μητσοτάκη» και κατηγόρησε την ΝΔ ότι «κάνει αντιπερισπασμό».

«Στη Βουλή εκπροσωπείται η ΝΔ, που έχει αρχηγό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι, «δεν είναι δυνατό να ‘νίπτει τας χείρας του’ με επιλογές των βουλευτών του στο θέμα της επιτροπής».

Ερωτηθείς αν θα βγουν έξω από την Επιτροπή, ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να κάνουμε εξαλλοσύνες».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ζήτημα που έχει προκύψει με το μπάρμπεκιου έξω από το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στα Διαβατά, είπε πως «δεν χωρούν εξυπνάδες σε μία ενέργεια που είναι ρατσιστική και οριακά μισανθρωπική».

«Πώς θα φαινόταν σε έναν ορθόδοξο Έλληνα να υπάρξει την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου ψησταριές με κρέατα και κοτόπουλα;», τόνισε μεταξύ άλλων.