Την ανάγκη άμεσης διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος με σεβασμό στις διεθνείς Συνθήκες, σε συνδυασμό με την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διαμόρφωση συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπογράμμισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγήςτόνισε ότι πρέπει να είναι παραδειγματική η τιμωρία των ενόχων.

Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τις αντιδράσεις απέναντι στους πρόσφυγες και σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρξει ένα μέτωπο πολιτικής απομόνωσης αυτών των ακραίων φωνών, αλλά και διαπαιδαγώγησης σε μια ορθή αντίληψη».


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Σχολίασε ότι η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με τον προεκλογικό εαυτό της, για να προσθέσει ότι φάνηκε πως «το μεταναστευτικό ζήτημα, το προσφυγικό ζήτημα, έχει άλλες αιτίες, γεωστρατηγικές».

Χαρακτήρισε λάθος της κυβέρνησης «που προσπαθεί να εντάξει στον ελληνοτουρκικό διάλογο το θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού». «Δεν είναι ένα θέμα που αφορά εμάς και την Τουρκία. Είναι υπερεθνικό, ένα παγκόσμιο πρόβλημα», είπε.

Ο κ. Σκουρλέτης, μεταξύ άλλων, έθεσε το ερώτημα «γιατί ο κ. Μπακογιάννης έκλεισε το άτυπο σχολείο της πακιστανικής κοινότητας στο Κέντρο της Αθήνας;».

«Όταν δεν υπάρχει το οργανωμένο κράτος, αυτή η αυτοοργάνωση εκ μέρους τους είναι κάτι που συνέβαλλε θετικά και βλέπετε ότι ο κ. Μπακογιάννης αυτή τη στιγμή έχει έρθει ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία των σκεπτόμενων πολιτών της Αθήνας γύρω από αυτό το θέμα», σχολίασε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις