Την οδύνη του για τον θάνατο του εργαζόμενου στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, και τα πιο βαθιά συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του θανόντος, εκφράζει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνει λόγο για ένα «προαναγγελθέν εργατικό ατύχημα, καθώς το σωματείο της εταιρείας είχε επανειλημμένα καταγγείλει την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας και την κακή συντήρηση των μηχανημάτων, ενώ μόλις τη Δευτέρα υπήρξε σοβαρό ατύχημα στην εταιρεία».

Σημειώνει πως «φάνηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο» ότι «η υποχρηματοδότηση της εταιρείας, η εντατικοποίηση της εργασίας, η μείωση του προσωπικού και οι ελλείψεις σε μέτρα προστασίας, δημιουργούν έναν επικίνδυνο συνδυασμό, που οδηγεί όχι μόνο στην υποβάθμιση της εργασίας και της καθημερινότητας των εργαζομένων, αλλά δυστυχώς και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών».

Το Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως απαιτεί «την άμεση διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για το τραγικό ατύχημα και την ενεργοποίηση του ΣΕΠΕ και του συνόλου των φορέων που σχετίζονται με την πρόληψη των κινδύνων στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, προκειμένου να μην θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις