Μια μεγάλη ανάσα για την Κεντρική Μακεδονία, που αυτή τη στιγμή δέχεται μεγάλη πίεση, αναμένεται με την απόφαση της κυβέρνησης να κατανείμει τους μετανάστες σε όλη τη χώρα σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνάει το 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, μετά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Η κυβέρνηση έχει πάρει μια πολιτική απόφαση η οποία λέει ότι οι μετανάστες θα στεγαστούν σε όλη τη χώρα, πλην των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνάει το 1% του ενεργού πληθυσμού, και θεωρώ ότι με την υλοποίηση αυτής της πολιτικής δέσμευσης θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη ανάσα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη φάση η Κεντρική Μακεδονία είναι αυτή που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εκδήλωση με μπάρμπεκιου έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, που ετοιμάζουν οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» απάντησε: «Ελευθερία και δημοκρατία έχουμε. Ο καθένας μπορεί να τρώει, όπου θέλει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Από εκεί και πέρα καλό θα είναι να αποφεύγονται εντάσεις γιατί και οι άνθρωποι αυτοί είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι οι οποίοι ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι αυτοί θα μας επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους, τον πολιτισμό τους, την παράδοσή τους ή οτιδήποτε άλλο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις