Μόνο θλίψη, απογοήτευση και οργή μπορεί να προκαλέσει η εικόνα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου με μαθητές να διαδηλώνουν στα Γιαννιτσά εναντίον αλλοδαπών συμμαθητών τους, ζητώντας «την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών» από τα σχολεία και τη χώρα.

Φωνάζοντας σχετικά συνθήματα, κρατώντας πανό με ανάξια αναφοράς μηνύματα μίσους και τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή», οι μαθητές στα Γιαννιτσά ήρθαν να μας αποδείξουν ότι τα καταφέραμε μια χαρά να τους ποτίσουμε με το δηλητήριο του ρατσισμού και να τους οδηγήσουμε στην άθλια διαπίστωση ότι πρέπει να στέκονται απέναντι σε άλλα παιδιά με διαφορετική καταγωγή.

Πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν αλλιώς τα πράγματα όμως, όταν καθημερινά διαβάζουν για οδηγούς που κατεβάζουν αλλοδαπούς από λεωφορεία, για χαρακώματα προσφυγόπουλων από παιδικά χέρια, για μπάρμπεκιου πρόκλησης που διοργανώνουν αρρωστημένα μυαλά, για τύπους που φορούν πανοπλίες και σταματούν το με το δόρυτους λεωφορείο για να εμποδίσουν την είσοδο μεταναστών στην πόλη τους (αλλά που καταλήγουν να τρομοκρατούν γιαγιάδες και σε κάποιες περιπτώσεις να τις διασκεδάζουν με τη γραφικότητά τους).

Πολύ περισσότερο, πώς θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό όταν ακροδεξιές πολιτικές φωνές αποκτούν όλο και περισσότερο βήμα και δηλητηριάζουν μυαλά απαίδευτων ή φανατικών ανθρώπων κι αυτή με τη σειρά τους σκοτώνουν την παιδική αθωότητα.

Σήμερα μπορούμε δικαιωματικά να νιώθουμε ότι αποτύχαμε πανηγυρικά, ότι πιάσαμε πάτο, βλέποντας παιδιά να στάζουν μίσος φορώντας κουκούλες…


Δείτε το βίντεο

Κώστας Ζοργιός

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις