Αναβολή για τις 14 Φεβρουαρίου 2020, έλαβε η δίκη με κατηγορούμενο τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο, έπειτα από αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του η εταιρία Oil One.

Η υπόθεση αναμενόταν να εκδικαστεί την Παρασκευή (08.11.2019) στο Πρωτοδικείο Πειραιά, όπου βρέθηκε από νωρίς το πρωί τόσο ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όσο και οι δικηγόροι της εταιρίας.

Πρόκειται για αγωγή της εταιρείας Oil Oneσε βάρος του δημάρχου για συκοφαντική δυσφήμηση, μέσω της οποίας μάλιστα διεκδικεί το ποσό των 500.000 ευρώ και την προσωποκράτησή του για ένα χρόνο.

Στο πρωτοδικείο Πειραιά συγκεντρώθηκαν από νωρίς φίλοι και συνεργάτες του δημάρχου, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημόσιας υγείας και της διάσωσης του περιβάλλοντος.

«Στο πρόσωπό μου δε διώκεται ένας πολίτης, αλλά ολόκληρη η πόλη, οι αγώνες της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, καθώς και ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, δεν μπαίνουν πάνω από κανένα συμφέρον. Όλοι μας οφείλουμε να παλέψουμε για να οικοδομήσουμε μια ανθρώπινη πόλη», δήλωσε μετά την αναβολή ο κ. Βρεττάκος.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν φίλοι και μέλη της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους» με τον επικεφαλής Νίκο Μπελαβίλα και τους δημοτικούς συμβούλους Βάνα Μελά και Δημήτρη Γκερλέ.

Τη συμπαράστασή τους εκδήλωσαν με την παρουσία τους ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα – Ανοιχτή Πόλη», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, Νίνα Κασιμάτη, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιάννης Ραγκούσης, καθώς και πλήθος μελών περιβαλλοντικών και δημοτικών κινήσεων της περιοχής.

«Η αγωγή της Oil One κατά του Χρήστου Βρεττάκου είναι μια αγωγή που στρέφεται εναντίον όλων μας», τόνισε σε δήλωσή του ο Νίκος Μπελαβίλας, προσθέτοντας ότι «καμιά απειλή και καμία δίωξη δεν πρόκειται να αναστείλει τον αγώνα μας για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα, στο Πέραμα και τη Σαλαμίνα».

Υπενθυμίζεται πως εδώ και χρόνια ο δήμαρχος Κερατσινίου μαζί με άλλους δημόσιους φορείς, προσπαθούν να απομακρύνουν τις εγκαταστάσεις των εταιριών Oil One, Lafarge καθώς και τις δεξαμενές πετρελαίου των ΕΛ.ΠΕ, επειδή, ;oπως υποστηρίζουν, προκαλούν ατμοσφαιρική ρύπανση στους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις