Επαναστατική Αυτοάμυνα: Στον ανακριτή οι τρομοκράτες - Επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους - "Ετοίμαζαν χτύπημα"

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Στον ανακριτή οι τρομοκράτες - Επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους - "Ετοίμαζαν χτύπημα"

Για βαρύτατες κατηγορίες καλούνται να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη που στρέφεται κατά των δύο προσαχθέντων ενώπιον του, αλλά και κατά ακόμη δύο προσώπων που αναζητά η αστυνομία. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των τεσσάρων αφορούν τα κακουργήματα:

-των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ' εξακολούθηση

-της τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και

-της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων

Επίσης, τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα: της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Αμέσως μετά τον Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019, το οποίο εκτελέστηκε κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας, όπου τους ανέμεναν αρκετοί φίλοι και γνωστοί τους οι οποίοι κατά την προσαγωγή φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης. Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν φραστικά κατά των δημοσιογράφων, που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ετοίμαζαν επίθεση

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, στην Αντιτρομοκρατική, εκτιμούν ότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα το επόμενο διάστημα ενδεχομένως να προέβαινε σε τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικού στόχου, στην επέτειο του Πολυτεχνείου ή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή τις εκκενώσεις καταλήψεων.

Στην Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείουν το επόμενο διάστημα η Επαναστατική Αυτοάμυνα να προχωρούσε σε συνδυαστικές βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις με καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με πηγές, η Επαναστατική Αυτοάμυνα ενδεχομένως θα αναβάθμιζε τη δράση της, με σκοπό να εξελιχθεί σε μια οργάνωση ανάμεσα στον Επαναστατικό Αγώνα και στην Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Το άλλο σενάριο που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι των συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ των οργανώσεων αυτών, την κοινή δράση και την ύπαρξη κοινής γιάφκας.

«Θέμα χρόνου» ο εντοπισμός του 46χρονου

«Θέμα χρόνου» θεωρούν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τη σύλληψη του 46χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play και κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία.

Ο 46χρονος, ο οποίος -σύμφωνα την Αστυνομία- έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, κατηγορείται πως διέπραξε τη ληστεία μαζί με έναν 41χρονο που συνελήφθη, το Σάββατο, μετά από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε 13 οικίες.