Μικρή συμμετοχή έχει το προκλητικό μπάμπεκιου, το οποίο πραγματοποιείται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τον χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στα Διαβατά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, περίπου 25 άτομα έχουν συγκεντρωθεί και έχουν ανάψει ψησταριές έξω από το 2ο Γυμνάσιο Εχεδώρου, σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το hot spot όπου διαμένουν οι πρόσφυγες, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Οι διοργανωτές "Ενωμένοι Μακεδόνες" ανέφεραν ότι θέλουν διαδώσουν το μήνυμα ότι "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" και ότι δεν θέλουν να γίνει "σταδιακή αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού".

Έπειτα από πρόσκληση του επικεφαλής των Ενωμένων Μακεδόνων, στο μπάρμπεκιου παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Συρίων Ελλάδας, Ανουάρ Μπάκρι, ο οποίος σημείωσε ότι στην Ελλάδα ο καθένας είναι ελεύθερος να τρώει και να πίνει ότι θέλει, ενώ πρόσθεσε πως είναι ευγνώμονες για τον ελληνικό λαό που τους φιλοξενεί και οφείλουν να σέβονται τα ήθη του τόπου.


Στο μπάρμπεκιου πάρτι παρευρέθηκε και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Την ίδια ώρα, έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά γίνεται συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, από μέλη του ΚΕΕΡΦΑ.

Περίπου 30 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη δομή φιλοξενίας, σχεδόν 2χλμ μακριά από τη συγκέντρωση-μπάρμπεκιου, κρατώντας πανό με συνθήματα υπέρ των προσφύγων και κατά του φασισμού.

Η συντονίστρια του ΚΕΕΡΦΑ, Δήμητρα Κομνιανού ανέφερε μεταξύ άλλων πως η σημερινή συγκεντρώση γίνεται με στόχο να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να ανοίξουν οι πόλεις, τα σχολεία και τα νοσοκομεία για τους πρόσφυγες. Παράλληλα χαρακτήρισε το μπάρμπεκιου-πάρτι "ρατσιστική πρωτοβουλία από μια μειοψηφία στην περιοχή".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις