Τα ευρήματα της αστυνομίας από έρευνα που έκανε την Κυριακή σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη,παρουσιάστηκαν στη δημόσια σφαίρα ως άκρως ενδιαφέροντα και πολλαπλώς ύποπτα.

Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι έτσι είναι, η στάση της αστυνομία σήμερα Δευτέρα, ήταν αναντίστοιχη απέναντι στη διαμαρτυρία του φοιτητικού συλλόγου που έλαβε χώρα, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της σχολής.

Ο τρόπος με τον οποίο ηαστυνομία αντιμετωπίζειτο Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχει αρκετά χαρακτηριστικά εντυπωσιασμού. Όμως αυτή ηεπίδειξη δύναμης πέραν του ότι δαιμονοποιεί τη συγκεκριμένη πολύπαθη πανεπιστημιακή σχολή, αποκαλύπτει και μια στρατηγική έντασης που μεθοδεύεταιόσο πλησιάζουμε προς την επέτειοτης εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ποιόν ωφελεί όμως αυτή η ένταση και ποιός είναι ο λύκος που θα χαρεί στην αναμπουμπούλα; Όταν είχε δολοφονηθεί ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και ακολούθησαν μέρες και νύχτες μεγάλων εξεγέρσεων,δια χειρός κας Παπαρήγα,η τότε κυβέρνηση υπέδειξε ως υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σκοπεύεινα δρομολογήσει ένα νέο κυνήγι μαγισσών με στόχο την αντιπολίτευση; Αν αυτή είναιμία εκ των προθέσεών της, το βέβαιο είναι ότιόχι μόνο δεν θα λύσει υπάρχοντα προβλήματα, αντιθέτως θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα.

Η εξασφάλιση της ομαλής ζωής στην πρωτεύουσαείναι πρωταρχικό καθήκον της εκάστοτε κυβέρνησης. Όμως, η ομαλότηταδεν επιβάλλεται με τον κνούτο, διότι τότε μιλάμε για καταστολή.

Γ.Ο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις