Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών καταλόγισε το δικαστήριο σε απατεώνα που προσποιούνταν τονέμπορο αυτοκινήτων καικατόρθωνε να εισπράττει προκαταβολές από ανυποψίαστα θύματα υποσχόμενος ευκαιρίες αγοράς αυτοκινήτων και λειτουργώντας ως δήθεν συνεργάτης Τράπεζας που δήθεν διέθετε στην αγορά κατασχεμένα οχήματα.

Στην υπόθεση κατέθεσαν διάφορα θύματα του δράστη από τους οποίους είχε αποσπάσει ποσά από 2 έως 6.000 ευρώ μόνο μόνο με την επίδειξη φωτογραφιών αυτοκινήτων μέσω Viber.

Όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας στάθηκαν στο στο "ταλέντο" του δράστη να γίνεται ιδιαίτερα πειστικός και να χειραγωγεί τα θύματατου εισπράττοντας ανερυθρίαστατα χρήματα μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Το βασικό επιχείρημα του στο οποίο υπέκυπταν πολλοί επίδοξοι ιδιοκτήτες οχημάτων ήταν ότι " κάθε φορά επρόκειτο για μία δήθεν μεγάλη ευκαιρία αγοράς αυτοκινήτου που δεν πρέπει να χαθεί μέσα στις επόμενες δύο μέρες.

Κορυφαία στιγμή όμως της ακροαματικής διαδικασίας ήταν η παρουσία ενός νεαρού αστυνομικού που κατήγγειλε πώς έπεσε και ο ίδιος θύμα του επιτήδειουο οποίος αλίευε εύπιστους πελάτες σε ένα συνοικιακό γυμναστήριο.

Εκεί γνώρισε και τον αστυνομικό από τον οποίο απέσπασε 1.800 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά σπορ αυτοκινήτου.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, πού λίγο αργότερα θα έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα επιβάλλοντας 30 μήνες φυλακή αυτή στον φυγόδικο δράστη, δεν έκρυψε την έκπληξη της αλλά και ένα μειδίαμα μη αφήνοντας ασχολίαστη την ιδιότητα του μάρτυρα και θύματος.

Ο νεαρός αστυνομικός από την πλευρά του μετά την αρχική αμηχανία να στάθηκεκαι αυτός κατά την κατάθεση του το ποσό πειστικός ήταν ο καταδικασθείς και πλέον φυγόποινος δήθενέμπορος αυτοκινήτων.