Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια της πρωινής επιχείρησης σε υπό κατάληψη κτήριο στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια.

Στο κτήριο διέμενε άγνωστος αριθμός μεταναστών, περισσότεροι από 100 σύμφωνα με το ΑΠΕ, που επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και οδηγήθηκανστο Τμήμα Αλλοδαπών, όπου είναι σε εξέλιξη η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο άτομα που προσπάθησαν να μπουν στην κατάληψη για να μιλήσουν στους μετανάστες. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απομακρύνουν, ωστόσο αυτοί αντιστάθηκαν, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Παράλληλα, οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν μέσα στο κτήριο μικρά μαχαίρια, ενώ μέσα σε αυτόμπήκαν και άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών με αστυνομικό σκύλο.

Μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες το κτίριο, που είχε εκκενωθεί από την αστυνομία τον περασμένο Απρίλιο, αλλά μετά από λίγες ημέρες έγινε και πάλι κατάληψή του, θα ακολουθήσει η διαδικασία σφράγισής του.

Έξω από το κτήριο της οδού Μπουμπουλίνας εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η ευρύτερη περιοχή.

Το κτήριο στην οδό Μπουμπουλίνας ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του 2004 είχε χρησιμοποιηθεί ως κέντρο πολιτισμού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις