Καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή, ο Κωνσταντίνος Φρουζής αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση με δωροδοκίες.

Η εξέτασή του θα συνεχιστεί την Πέμπτη, στις 11 το πρωί, αφού κατά πάγια πρακτική στις προανακριτικές επιτροπές η εξέταση ξεκινά με την εισηγητική δήλωση των μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες –καθώς η επιτροπή συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών- ο κ. Φρουζής φέρεται να κατέθεσε ότι ουδεμία σχέση έχει με δωροδοκίες, σημειώνοντας μάλιστα πως ουδέποτε έδωσε χρήματα σε οποιονδήποτε.

Παράλληλα, φέρεται να υποστήριξε ότι τον Μάιο του 2018 κλήθηκε από την ανακρίτρια Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στο γραφείο της.

Εκεί, παρουσία των συνηγόρων του, του γνωστοποιήθηκε ότι υπάρχουν πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του για το αδίκημα της δωροδοκίας. Στη συνέχεια του προτάθηκε να μπει στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής κατέθεσε πως όταν ρώτησε για ποια υπόθεση, η ανακρίτρια του απάντησε ότι πρόκειται για υπόθεση που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Με βάση, όμως, άλλες πηγές της Προανακριτικής, στον κ. Φρουζή προτάθηκε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας μόνον εφόσον αναφερθεί σε πολιτικά πρόσωπα.

Στο συγκεκριμένο σημείο οι πληροφορίες για την μαρτυρία του είναι συγκεχυμένες και θολές.

Τέλος, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ήταν συγκινησιακά φορτισμένος.

Ανέφερε ότι "έχω πέσει θύμα μπούλινγκ" και εστίασε στα όσα διάβαζε στον Τύπο και στα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με τον ρόλο του στην υπόθεση.


Η προσέλευση Φρουζή στην αίθουσα της Βουλής που διεξάγεται η Προανακριτική Επιτροπή


Πολάκης – Τζανακόπουλος

Η συζήτηση ξεκίνησε με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκληση της απόφασης για εξαίρεση των κυρίων Πολάκη και Τζανακόπουλου, οι οποίοι δεν προσήλθαν στην αποψινή συνεδρίαση. Το αίτημα εν τέλει απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη γνωστοποίησε ότι οι κύριοι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης δεν θα προσέλθουν στην συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαίρεση τους αποφασίστηκε από την πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, στην αίθουσα βρέθηκε ο Σπύρος Λάππας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές του και ότι δεν θέλει να δώσει στη Νέα Δημοκρατία τη δυνατότητα να συνεχίσει παρελκυστικές τακτικές τις οποίες έχουν υιοθετήσει βουλευτές της για το υποτιθέμενο σκάνδαλο της σκευωρίας. Επίσης ότι δεν πρέπει να δοθεί κανένα πρόσχημα στη ΝΔ για να καθυστερήσει κι άλλο η κατάθεση του κ. Φρουζή.


"Οι μάσκες έπεσαν"

Με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι η πλειοψηφία αποφάσισε με "δύο μέτρα και δύο σταθμά", σημειώνοντας ότι για τους εαυτούς τους δεν αποδέχτηκαν όσα καταλόγισαν στους 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος διαμήνυσε ότι η σύνθεση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική θα μείνει αναλλοίωτη.

"Οι μάσκες σήμερα έπεσαν. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους όσα δεν δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και να εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί".


Το αίτημα Παπαγγελόπουλου

Η επιτροπή συνέχισε τη συνεδρίαση της με την εξέταση του αιτήματος Παπαγγελόπουλου για την εξαίρεση τριών μελών της Επιτροπής, των κυρίων Πλεύρη, Κυρανάκη και Κεγκέρογλου. Το αίτημα απορρίφθηκε.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν αναγνωρίζει την διαδικασία των εξαιρέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία μέλη της Επιτροπής δεν θεωρούν ότι υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για την εξαίρεση τους.

Ο Θανάσης Πλεύρης, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι μολονότι αναγνωρίζει ότι έχει συναντηθεί με τον Κ. Φρουζή, αναφέρει ότι αυτό έγινε όταν ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis ήταν πρόεδρος του ΣΦΕΕ, οπότε δεν τίθεται θέμα.

Αναφορικά με την γνωριμία του με τον Μανιαδάκη,παραδέχθηκε ότι τον γνωρίζει στο πλαίσιο της πολιτικής του δραστηριότητας, ενώ σχετικά με τον αν υπήρξε συνήγορος του Άδωνι Γεωργιάδης, σημειώνει ότι δεν υπήρξε καθότι ο νυν υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ουδέποτε κλήθηκε να εξεταστεί για το θέμα της Novartis.

Ο ίδιος εκτιμά πως ακόμα κι αν είχε κληθεί, δεν συντρέχει λόγος εξαίρεσης του από την Προανακριτική Επιτροπή.

Ταυτόχρονα, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κύριοι Κυρανάκης και Κεγκέρογλου θεωρούν ότι οι δηλώσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς για το ζήτημα της Novartis δεν αποτελούν αιτία εξαίρεσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις