Βικτώρια: Νέο κύμα ισχυρών καταιγίδων θα χτυπήσει την Αττική [vid]

Βικτώρια: Νέο κύμα ισχυρών καταιγίδων θα χτυπήσει την Αττική [vid]

Οι έντονες βροχοπτώσεις στο νομό Αττικής θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται έως αργά το απόγευμα σήμερα, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένεται ένα νέο κύμα τοπικά ισχυρών καταιγίδων, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» παραμένει πάνω από το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας, με κίνηση προς τα δυτικά.

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων να αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για την Αττική, τα δυσκολότερα διαστήματα αναμένονται μετά τις 10 το πρωί αλλά και στις 7 το απόγευμα.

Στο χάρτη του meteo.gr που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων στην Αττική έως τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης σύμφωνα με τις μετρήσεις 67 μετεωρολογικών σταθμών.

Διαβάστε: Βικτώρια: Βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Προβλήματα από τη νυχτερινή καταιγίδα

Προβλήματα δημιούργησε η καταιγίδα που έπληξε και το λεκανοπέδιο της Αττικής και την πόλη της Αθήνας από τις 2.50 τα ξημερώματα της Τετάρτης και για μιάμιση περίπου ώρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για εννέα περιστατικά που αφορούσαν αντλήσεις υδάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Προβλήματα, κυρίως πλημμυρισμένα υπόγεια παρατηρήθηκαν σε Άλιμο, Γλυφάδα, Παγκράτι και Αμπελοκήπους ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα δέχθηκε δεκάδες κλήσεις και κοπή πεσμένων δέντρων.

Διαβάστε: Βικτώρια: Σημαντικά αυξημένη η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας λόγω της βροχόπτωσης

Βίντεο από Northmeteo Hellas

Φωτό από τη Μαρίνα Φλοίσβου

Ωστόσο δεν ήταν μόνον η Αττική που επλήγη από τη Βικτώρια. Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά. και στην Κρήτη, ιδιαίτερα στο νομό Χανίων.

Διαβάστε: Βικτώρια: Φούσκωσε ποταμός κι έκοψε τη διάβαση στον Κερίτη Χανίων [vid] [pics]

Οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr κατέγραψαν πανελλαδικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 08:30 το πρωί της Τετάρτης στον Αλικιανό και στο Ακρωτήριο Χανίων (64 και 63 χιλιοστά αντίστοιχα), στο Σπήλι Ρεθύμνου (52), στο κέντρο των Χανίων (46), στον Πλατανιά Χανίων (46), στην Ασή Γωνιά Χανίων (43), στην Παλαιοχώρα Χανίων (41) και στις Βρύσες Χανίων (39 χιλιοστά).