«Καρφιά» εναντίον της Νέας Δημοκρατίας από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Σε ανάρτησή του στο twitter τονίζει πως «στελέχη της ΝΔ ήταν που πρότειναν ανταλλαγή 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες φαντάρους που έφερα πίσω στην Ελλάδα χωρίς ανταλλάγματα».

Αναφερόμενος προφανώς στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πτώσης του καθεστώτος Ερντογάν στην Τουρκία, αλλά και τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στο Έβρο και τελικά απελευθερώθηκαν.

Η αντίδραση του Νίκου Κοτζιά ήρθε μετά την διαρροή κύκλων του ΥΠΕΞ, σχετικά με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Nordic Monitor.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγκυρα ετοίμαζε στρατιωτική επιχείρηση για να φέρει στην Τουρκία του 8 στρατιωτικούς.

Το ΥΠΕΞ σχολίασε -μέσω διαρροής- ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος, το οποίο αφορά τον τότε Υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη Κυβέρνηση, που έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το Nordic Monitor. Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δε διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται. Γνώμονας της Ελλάδας πάντοτε είναι η τήρηση των κανόνων του Δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Νίκος Κοτζιάς, ανταπαντώντας, επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, λέγοντας πως «δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ν. Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πίστη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βάρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας».

Μάλιστα σε προηγούμενη ανάρτησή του ο Ν. Κοτζιάς είχε χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη ιστοσελίδα «τριτοκλασάτη».


Τα tweets του Ν. Κοτζιά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις