Υπέρ της κατάργησης της Εισαγγελίας Διαφθοράς τάσσεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ήδη διώκεται με εντολή του συγκεκριμένου θεσμού για την υπόθεση Novartis.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε την θέση του αυτή μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ αν δεν υπάρξει κατάργηση, προτείνει την συγχώνευση της εισαγγελίας διαφθοράς με την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος.

Μεταξύ των επιχειρημάτων του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ βρίσκεται και το ότι ξεχωρίζουν από το εισαγγελικό σώμα κάποιοι δικαστικοί «οι οποίοι γίνονται στάρ». Επίσης σημείωσε ότι οι εισαγγελείς βρίσκονται σε καθεστώς πίεσης από τους προϊσταμένους τους λόγω της πληθώρας υποθέσεων που καταλήγουν στην υπηρεσία και τις επιλογές που κάνουν.

Πάντως ο ίδιος παραδέχεται ότι ο εν λόγω θεσμός υιοθετήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στις οποίες μετείχε και μάλιστα «κατ’ απαίτηση της Τρόικας». Χωρίς πάντως να εξηγεί γιατί οι ευρωπαίου αξιωματούχοι και οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θεώρησαν –τότε- ότι απαιτείται ειδική εισαγγελική αρχή για ζητήματα διαφθοράς….

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις