Φοιτητικό συλλαλητήριο: Μεγάλη συμμετοχή- Τα συνθήματα των φοιτητών [pics] [vid]

Φοιτητικό συλλαλητήριο: Μεγάλη συμμετοχή- Τα συνθήματα των φοιτητών [pics] [vid]

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν τουλάχιστον 2.000 φοιτητές. Ένταση σημειώθηκε στη Βουκουρεστίου. Η πορεία -εν είδει πανεκπαιδευτικού συλλυπητήριου- πραγματοποιήθηκε μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

Οι διαδηλωτές, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό», διαμαρτυρήθηκαν για τα πρόσφατα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου καθώς και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ένταση σημειώθηκε στο ύψος της Βουλής, όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε τρεις φωτορεπόρτερ.

Ταυτόχρονα, άγνωστοι αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας και προκάλεσαν φθορές σε κατάστημα στην οδό Βουκουρεστίου.

Οι φοιτητές με κεντρικό σύνθημα «Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται», συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Σταδίου προς τη Βουλή και κατέληξε στο Πολυτεχνείο.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν τα εξής: «Κεραμέως άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει», «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ χτυπούν τους φοιτητές και δίνουν το άσυλο στις πολυεθνικές», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε υποτάσσεται ούτε προσκυνά», «Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», «Ζει, ζει, ο Τεμπονέρας ζει» και «καρφί και πρόκα σε κάθε Καλαμπόκα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου περισσότερες από 40 σχολές σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις διαμαρτυρίες για τις αλλαγές της κυβέρνησης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως την εξίσωση του πτυχίου των ΑΕΙ με αυτό των Κολεγίων.

Λόγω της πορείας, το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε κλειστό σε μεγάλη ακτίνα, ωστόσο η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας αποκαταστάθηκε σταδιακά.Καρέ- καρέ

//www.nooz.gr/Images/2000/2000/875850