Ανέφερε, δε, πως η «κυβέρνηση δυναμιτίζει το κλίμα πριν το Πολυτεχνείο· αυτήν την κορυφαία στιγμή της νεολαίας που κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν, να διαγράψουν και να αναθεωρήσουν, κατασυκοφαντώντας το φοιτητικό κίνημα αλλά και τα πανεπιστήμια της χώρας ως κέντρα βίας και ανομίας».

Σημείωσε, δε, πως οι παραπάνω συμπεριφορές «παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές».

Καταδίκασε «τα γεγονότα που συνέβησαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και την απρόκλητη επίθεση -με ξύλο και χημικά- σε φοιτητές και φοιτήτριες που αντιδρούσαν στη λαθεμένη απόφαση της Συγκλήτου για lock-out, σαν να επρόκειτο για ιδιωτική επιχείρηση, και διεκδικώντας το δημοκρατικό τους δικαίωμα για συνέλευση εντός του χώρου της σχολής τους».

Υποστήριξε ότι «το μόνο που πετυχαίνουν αυτές οι παρεμβάσεις είναι να πυροδοτούν επικίνδυνου τύπου καταστάσεις, όπως επισημαίνεται με σαφήνεια και στηναπόφαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ, η οποία τονίζει πως οι επεμβάσεις καταστολής μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους προκαλούν τεράστια ανησυχία».

Παράλληλα, σημείωσε πως «έχουμε δηλώσεις από ηγετικά στελέχη της Ν.Δ., τα οποία αποτέλεσαν και στελέχη της πολιτικής νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου και ηγέτες της διαβόητης οργάνωσης ΕΠΕΝ, ότι η επιβολή του νόμου χρειάζεται και ξύλο».

Οι δηλώσεις αυτές «στέλνουν το μήνυμα για κλιμάκωση και ενθάρρυνση των αστυνομικών ακροτήτων. Δεν θα τους ακολουθήσουμε».