Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα όνειρο της Νέας Δημοκρατίας πραγματικότητα.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποτελεί προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.

Αποδεικνύοντας, εκ των υστέρων, του λόγου το αληθές της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ότι δηλαδή τη στιγμή που η ΝΔ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης διοργάνωνε ανά την Ελλάδα εθνικιστικά συλλαλητήρια, την ίδια στιγμή ονειρευόταν να λύσει ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, το γόρδιο δεσμό με τη γείτονα χώρα, να υποστεί το πολιτικό κόστος, και να αποτυπωθεί αυτό στις εθνικές κάλπες. Όπερ και εγένετο.

Βεβαίως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2019, επανέλαβε την κριτική του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά εγκατέλειψε εντελώς την προεκλογική θέση του περί βέτο.

Αντιθέτως τόνισε πως από τη στιγμή που δεσμεύει τις δύο χώρες, είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας και πρέπει να εφαρμοστεί για να αποφευχθούν ενέργειες που συντηρούν την ένταση.

Επιβεβαίωσε δε τη διαχρονική στάση της χώρας μας υπέρ της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Διεύρυνσης στα Δυτικά Βαλκάνια και ανέφερε ότι η Ελλάδα διαδραμάτισε και θα συνεχίζει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο προς κάθε κατεύθυνση για τη διασφάλιση αυτής της πορείας.

Μπορεί οι σύγχρονοι μακεδονομάχοι να μην είδαν μέσα από τις περικεφαλαίες τους το προεκλογικό σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας της ΝΔ, αλλά αυτή τη στιγμή ο νυν πρωθυπουργός μπορεί άνετα να λέει όνειρο ζω μη με ξυπνάτε...