Επέτειος 17 Νοέμβρη 1973: Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου

Επέτειος 17 Νοέμβρη 1973: Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου

Από σήμερα, Παρασκευή, ξεκίνησε ο επίσημος εορτασμός της επετείου της 17ης Νοεμβρίου 1973. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Πατησίων θα είναι ανοικτό κατά τον τριήμερο εορτασμό από τις 9:30 έως τις 21:00.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται, σύμφωνα με την αστυνομία, στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος, σήμερα Παρασκευή και αύριο, Σάββατο.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ο εορτασμός της επετείου θα κορυφωθεί με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16:00. 

Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα είναι ανοικτές από τις 9:30 και θα κλείσουν στη 13:00. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, θα εφαρμοστούν και από τις 12:00 της Κυριακής, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Σημειώνεται, ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει ανακοινώσει επίσης ότι θα είναι σε ετοιμότητα αυτές τις ημέρες και ότι έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στα οποία θα συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο.

Πέρα από τη μεγάλη πορεία της Αθήνας, και την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο σε οκτώ ακόμα πόλεις.

Η πορεία για το Πολυτεχνείο στην Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει περίπου στις 17:00. Περίπου μια ώρα αργότερα, θα αρχίσει η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείο στην Πάτρα.

Την ίδια ώρα, στις 18:00, έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι πορείες για το Πολυτεχνείο σε Ηράκλειο, Χανιά και Γιάννενα, ενώ θα ακολουθήσουν οι διαδηλώσεις σε Κέρκυρα και Λάρισα (18:30).