Ξεκινά με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να αναφέρει σε ομιλία του στηΣχολή Ευελπίδων, στις 7 Νοεμβρίου 2019, ότι «Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των συμμάχων της. Ιδιαίτερα τους στρατηγικούς συμμάχους της, τις ΗΠΑ. Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον».

Ενώ ακούγεται η φωνή του υπουργού Άμυνας, προβάλλονται στιγμιότυπα από: ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς, την είσοδο του τανκ στο Πολυτεχνείο το 1973, συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον Ντ. Τραμπ, την συμμετοχή του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στον πόλεμο της Κορέας 1950-1953, την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, και από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Δεν ματώνουμε για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Στην δικτατορία του κεφαλαίου καμιά υποταγή. Αγώνας, Ρήξη, Ανατροπή. Αντιϊμπεριαλιστική πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Κυριακή 17 Νοέμβρη στις 17.00» τονίζει το μήνυμα της ΚΝΕ, το οποίο καταλήγει με ηχητικό ντοκουμέντο το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις