Αστυνομική βία: Καταγγελία ηθοποιού για επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Αστυνομική βία: Καταγγελία ηθοποιού για επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Μία δυσάρεστη περιπέτεια βίωσε ο ηθοποιός Γιώργος Χατζηγεωργίου, καθώς -όπως ο ίδιος καταγγέλλει- δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη.


Μιλώντας σε ειδησεογραφικό portal, ο κ. Χατζηγεωργίου περιέγραψε την περιπέτεια του.

«Περίπου στις 12:00, περνώντας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε το βλέμμα μου με έναν φρουρό των ΜΑΤ. Συνέχισα την πορεία μου και αφού τον προσπέρασα τον άκουσα να φωνάζει στους συναδέλφους του να με σταματήσουν».

Ο ηθοποιός πήγαινε να συναντήσει την επίσης ηθοποιό σύζυγό του, Στάμη Κακαρά, με την οποία είχαν ραντεβού κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στα Εξάρχεια.

«Σε δευτερόλεπτα με περικυκλώνουν πάνω από δέκα άτομα, όλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ. Ήρθαν απειλητικά προς το μέρος μου, ένας μου τράβηξε τον γιακά του πουκαμίσου μου κι άλλοι με έσπρωχναν και με τραβούσαν. Τους ρωτούσα τι είναι αυτά που κάνουν και μου απαντούσαν ότι θεωρούμαι ύποπτος», προσθέτει.

Ο ίδιος, μιλώντας στο newsit, πρόσθεσε: «Τους παρότρυνα σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού να με πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, ζητώντας τους να έρθει μαζί μου και ο αστυνομικός με τον οποίο έγινε η παρεξήγηση, διότι θεωρώ ότι έκανε κατάχρηση εξουσίας».

Και συμπληρώνει: «Με γύμνωσαν, μου έβγαλαν το πουκάμισο, μου σήκωσαν τη φανέλα και με εξευτέλισαν, επιχείρησαν να μου πάρουν και το κινητό τηλέφωνο και κατάφεραν να μου σκίσουν μια μικρή τσάντα στην οποία είχα βιβλιάρια του ΙΚΑ».

Συνεχίζοντας την αφήγηση του, σημειώνει ότι μετά από λίγη ώρα τον παρέλαβε περιπολικό και τον μετέφερε στο ΑΤ Εξαρχείων. Εκεί, όπως καταγγέλλει, κανένας δεν τον ενημέρωσε για τα στοιχεία του αστυνομικού, ο οποίος προκάλεσε το περιστατικό.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι στο ΑΤ του συμπεριφέρθηκαν αξιοπρεπώς και λίγο αργότερα τον άφησαν ελεύθερο.