Το σκυλί, ράτσας πιτ μπουλ, επιτέθηκε για άγνωστο λόγο στην ανήλικη, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα στους μηρούς, στις γάμπες και στα χέρια, σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας για τις πρώτες βοήθειες.

Ο γονείς του κοριτσιού κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία στις 12 του μηνός, τέσσερις ημέρες μετά και έτσι ο ιδιοκτήτης του σκύλου δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Ωστόσο, δικογραφία σχηματίστηκε εις βάρος του ιδιοκτήτη.

Το σκυλί τέθηκε υπό περιορισμό.

Να σημειωθεί ότι μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει ο τελευταίο διάστημα με αφορμή τις επιθέσεις σκύλων σε μικρά παιδιά: από το τραγικό περιστατικό στα Γλυκά Νερά με θύμα ένα μωρό λίγο μηνών, μέχρι εκείνο στη Βέροια όπου σκύλος έστειλε στο νοσοκομείο ένα νήπιο, αλλά και την επίθεση σκύλων, την Πέμπτη, σε 9χρονο αγοράκι στις Σέρρες.

Ειδικοί υποστηρίζουν πως δεν φταίει ο σκύλος όταν επιτίθεται σε ένα παιδί ή ακόμη και σε ενήλικο, αλλά ο ιδιοκτήτης του, για τον τρόπο που εκπαιδεύει το τετράποδο, και τις συνθήκες διαβίωσης του σκύλου.

Δεν είναι τυχαίο πως οι επαγγελματίες εκπαιδευτές ευθύς εξαρχής ξεκαθαρίζουν πως περισσότερο από τον σκύλο εκπαιδεύεται ο ιδιοκτήτης.

Γιατί αυτός είναι που πρέπει να γνωρίζει πως θα αντιμετωπίσει και θα διαχειριστεί τον σκύλο.Πιτ Μπουλ

Πιτ Μπουλ, σύμφωνα με τη wikipedia, είναι η κοινή ονομασία για έναν συγκεκριμένο τύπο σκύλων. Τυπικές φυλές στη Βόρεια Αμερική συχνά θεωρούνται τύπου Pit Bull, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανικού Πιτ Μπουλ Τεριέ, του Αμερικανικού Σταφορντσάιρ Τεριέ, του Αμερικανικού Μπούλι και του Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ.

Το Αμερικανικό Μπουλντόγκ και το Μπουλ Τεριέ συμπεριλαμβάνονται επίσης μερικές φορές. Πολλά από αυτά τα σκυλιά εκτράφηκαν ως σκυλιά μαχητές από διασταυρώσεις με σκύλους τύπου Μπουλντόγκ και Τεριέ.

Αφού πλέον τα αιματηρά σπορ απαγορεύτηκαν, αυτά τα σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν ως κυνηγοί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να πιάνουν ημι-άγρια βοοειδή και γουρούνια, να κυνηγούν και να κατευθύνουν κοπάδια ζώων, αλλά και ως οικογενειακοί σύντροφοι. Αν και μερικοί ιδιοκτήτες εξακολουθούν να τα εκτρέφουν και να τα χρησιμοποιούν για παράνομες κυνομαχίες. Η πρακτική αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αλλά είναι παράνομη σε πολλές χώρες.

Τα pit bull είναι πολύ έξυπνα σκυλιά και έχουν αρκετή μυϊκή δύναμη , είναι μια δυναμική ράτσα . Πολλές φορές έχουν κατηγορηθεί για επιθέσεις σε ανθρώπους και σε μικρά παιδιά αλλά στην πραγματικότητα είναι ειρηνικά σκυλιά . Για αυτές τις κατηγορίες ευθύνονται οι άνθρωποι που επιλέγουν να πάρουν μια τέτοια ράτσα χωρίς πολύ σημαντικές γνώσεις για το πως εκφράζονται τα σκυλιά και με την ανικανότητα να τα εκπαιδεύσουν και να τα χειριστούν , με συνεπεία τα σκυλιά τους να αντιδρούν με άσχημους τρόπους χωρίς να ευθύνονται για την βιαιότητα που μπορεί να βγάζουν . Είναι σαν μικρά παιδιά έχουν ευθύνει για αυτά και για τις πράξεις τους αποκλειστικά και μονό τα αφεντικά τους

Παλιότερα μάλιστα σε αυτή την ράτσα είχε δοθεί το ψευδώνυμο '' νταντά '' γιατί τα αφεντικά τους άφηναν τα pit bull να προσέχουν τα παιδιά όταν έλειπαν από το σπίτι και τα κατάφερναν με επιτυχία!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις