Την αίτηση που προτίθεται να κάνει ο Κωνσταντίνος Φρουζής για απελευθέρωση του λογαριασμού του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ με την πρόσφατη διάταξη που ψηφίστηκε από την Βουλή για τον «απεγκλωβισμό» λογαριασμών που εμπλέκονται σε υποθέσεις που διερευνώνται ποινικά συνδέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστηρίζουν πηγές της Κουμουνδούρου «ο κ. Μητσοτάκης ήρθε τελικά αντιμέτωπος με το «δώρο» του για τους υπόδικους που ελέγχονται για ξέπλυμα πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόταν».

Επισημαίνουν πως «ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis, κ. Φρουζής παραδέχθηκε ότι θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία με βάση τη διάταξη που ψήφισε προχθές ο κ. Μητσοτάκης».

Μάλιστα ειρωνικά σχολίαζαν πως «είχε δίκιο τελικά η κυβέρνηση ότι και εμείς και οι Financial Times κάναμε λάθος. Η διάταξη όντως δεν αφορούσε μόνο «υπόδικους επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές», αφορούσε τελικά και τον βασικό κατηγορούμενο της Novartis κ. Φρουζή! Τόση προσπάθεια έκανε ο άνθρωπος τις τελευταίες μέρες να κατασκευάσει το αφήγημα της σκευωρίας, να μην τον ανταμείψουν κάπως; Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή ο κος Μητσοτάκης να δώσει και αλλά ονόματα και διευθύνσεις των ευνοούμενων του».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν παράλληλα ότι στην Προανακριτική υπήρξε «ομολογία του κ. Φρουζή πως διοργάνωνε δείπνα για τον κ. Μητσοτάκη λίγο πριν τις εκλογές Σεπτεμβρίου του 2015 και του έστελνε mail με το βιογραφικό του, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει ισχυριστεί πως δεν τον γνώριζε καν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις