Πολυτεχνείο 2019: Τι εξυπηρετεί η είδηση για παρουσία Τσίπρα στην αυριανή πορεία με τον τρόπο που σχολιάζεατι

Πολυτεχνείο 2019: Τι εξυπηρετεί η είδηση για παρουσία Τσίπρα στην αυριανή πορεία με τον τρόπο που σχολιάζεατι

Από το πρωί διακινείται στο Διαδίκτυο όπως αποδείχθηκε ορθώς η πληροφορία ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα δώσει το "παρών" στην πορεία του Πολυτεχνείου όντας επικεφαλής του μπλοκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, συνοδεύεται και από το σχόλιο πως ποτέ στο παρελθόν δεν μετείχε στην πορεία πρώην πρωθυπουργός της χώρας

Υπενθυμίζουμε ότι ο φετινός εορτασμός είναι ιδιαίτερα φορτισμένος με όσα προηγήθηκαν στην πανεπιστημιακή σχολή ΑΣΟΕΕ και το κλίμα έντασης και παράλληλα μεγάλης καταστολής είναι έντονο. Επιχειρείται λοιπόν με διάφορα σχόλια που συνόδευαν την προανναγγελία να χρεωθεί η όποια ένταση στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία ως επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο φετινό μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι "σαράντα έξι χρόνια μετά, η εξέγερση του Νοέμβρη δεν είναι μια μακρινή ανάμνηση. Οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου γίνονται σε συνθήκες κυβερνητικής αυθαιρεσίας και καταστολής", καθώς "αστυνομικοί παραβιάζουν αναίτια το πανεπιστημιακό άσυλο, κακοποιούν φοιτητές και φοιτήτριες μέσα στη σχολή τους και τους συλλαμβάνουν έξω από το σπίτι τους". Προσθέτει δε πως "την ίδια στιγμή, γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας συκοφάντησης των δημόσιων Πανεπιστημίων και αναθεώρησης της ιστορίας".