Τραγωδία στη Μόρια: Βρέφος εννιά μηνών πέθανε από αφυδάτωση...

Τραγωδία στη Μόρια: Βρέφος εννιά μηνών πέθανε από αφυδάτωση...

Νέα τραγωδία στη Μόρια, με θύμα ένα μωρό εννιά μηνών αυτή τη φορά.

Το μωρό έχασε τη ζωή του από αφυδάτωση, σύμφωνα με ενημέρωση από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

"Επιβεβαιώθηκε σήμερα πως ένα βρέφος εννιά μηνών πέθανε πριν από λίγες ημέρες από σοβαρή αφυδάτωση. Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτή την εξέλιξη" γράφουν στο Twitter.

Σύμφωνα με την οργάνωση, μεταξύ των 15.000 ανθρώπων που ζουν σε άθλιες συνθήκες στο στρατόπεδο, οι 5.000 είναι ανήλικοι.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κάνουν έκκληση για την σωτηρία των παιδιών, λέγοντας πως "πρέπει να φύγουν από την Κόλαση ΤΩΡΑ".

Σημειώνεται πως τον Αύγουστο, συμπλοκή μεταξύ των ασυνόδευτων ανήλικων στη Μόρια, είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδί αφγανικής καταγωγής να χάσει τη ζωή του και ένα να τραυματιστεί σοβαρά.

Στη λεγόμενη "safe zone", σε υποδομές για 160 άτομα, βρίσκονταν εκείνη την περίοδο πάνω 600 ανήλικοι. 

Στο τέλος Σεπτεμβίου, σε φωτιά που ξέσπασε στο στρατόπεδο, μία μητέρα και το νεογέννητο παιδί της έχασαν τη ζωή τους, με τη σορό της μητέρας να μεταφέρεται σε νοσοκομείο από ιδιώτες και του παιδιού, από πρόσφυγες.

Το υπουργείο είχε αντιμετωπίσει με αστυνομική επιχείρηση την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα πρόσφυγες να καταγγέλλουν πως αντί να υπάρξει ομαλή εκκένωση, εγκλωβίστηκαν με κίνδυνο της ζωής τους και προσπαθούσαν όπως μπορούσαν να ανοίξουν διόδους σωτηρίας. 

Την επόμενη ημέρα της τραγωδίας από τη φωτιά, ένα παιδί πέντε ετών που είχε κρυφτεί σε ένα χαρτόκουτο, βρήκε φρικτό θάνατο καθώς παρασύρθηκε από ένα φορτηγό.

Ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, είχε σχολιάσει πως "όταν έχεις 12.000 άτομα σε χώρο για 3.000, ο θάνατος παραμονεύει παντού και με κάθε τρόπο. Μπορεί να έρθει έτσι μπορεί να έρθει αλλιώς, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του θανάτου πάντως. Κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τυχαίο περιστατικό".