Κρατώντας αποστάσεις από την Υπουργό Παιδείας Νίκη κεραμέως που εμμέσως άσκησε κριτική για τα γεγονότα των περασμένων ημερών στην ΑΣΟΕΕ και προσπαθώντας να περισώσει το σοσιαλδημοκρατικό του προφίλ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τοποθετείται σήμερα ανήμερα του Πολυτεχνείου στην εφημερίδα.

Στα βασικά σημεία της συνέντευξης του εκφράζει τη θλίψη του για την κλειστή ΑΣΟΕΕ και λέει ότι θέλει ανοιχτές και ελεύθερες σχολές, χαρακτηρίζει δικαίως παρανομία τις γιάφκες τα στειλιάρια τα μάρμαρα και την τρομοκράτηση των καθηγητών λέει όχι στο μίσος των λίγωνκαι όχι στη λαγνεία των κλαμπ και επισημαίνει και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως άδειασαν οι φύλακες από τρομοκράτες επί των ημερών του.

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, υποστηρίζει ότι «είναι αφύσικο το κλειστό πανεπιστήμιο» και επαναλαμβάνει ότι «θέλουμε ανοιχτά και ελεύθερα πανεπιστήμια».

Ταυτόχρονα, όμως, θέτει όρια στην καταστολή των δυνάμεων ασφαλείας, απορρίπτοντας – όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει – τη «λαγνεία του κλομπ».

Όσον αφορά το αίσθημα ασφάλειας, ο υπουργός επισημαίνει ότι «η προστασία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη», ενώ έστειλε μήνυμα ότι «δεν θέλουμε το μίσος των λίγων αλλά την ελπίδα και την ασφάλεια όλων».

Δεν παρέλειψε δε, να ασκήσει κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, διαμηνύοντας ότι προσπαθεί να καταστήσει τον εσωκομματικό ανταγωνισμό «πρόβλημα της κοινωνίας, σιγοντάροντας τη βία».

Στο ίδιο πλαίσιο, επιρρίπτει σαφείς ευθύνες στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι δεν συμπεριφέρεται ως πρώην πρωθυπουργός, αλλά «σαν αδέξιος ισορροπιστής μιας βαρετής θυμικής γλώσσας».