«Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη στο περιβάλλον αυταρχισμού, καταστολής και ανάδυσης ακροδεξιών φωνών και λογικών που διαμορφώνεται στη χώρα μας και διεθνώς», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο», για να τονίσει πως «η μαζικότατη και ειρηνική πορεία, ήταν η καλύτερη απάντηση στο κλίμα τρομολαγνείας και καταστολής που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες μέρες από την κυβέρνηση».

Μιλώντας για τη συνταγματική αναθεώρηση, είπε ότι στην προαναθεωρητική Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε «μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, που είχε ως στόχο την εμβάθυνση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων, την προστασία δημόσιων κοινών αγαθών όπως είναι η ενέργεια και το νερό και τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας πολιτικού συστήματος, όπως για παράδειγμα ενάντια στην ασυλία του πολιτικού προσωπικού έναντι όλων των άλλων Ελλήνων πολιτών».

Για τη Novartis

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «απαντήσαμε με συγκεκριμένα στοιχεία στον κ. Φρουζή, τα οποία αποδεικνύουν τη συνεχή μείωση των εσόδων της εταιρείας, κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σχολίασε πως «το ανησυχητικό είναι ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ λειτουργούν ως συνήγοροι του κ. Φρουζή».

«Ο κ. Φρουζής, κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis, παραδέχτηκε ότι θα κάνει άμεσα αίτηση για να αποδεσμευθούν οι καταθέσεις του στην Ελβετία, με βάση ακριβώς τη διάταξη την οποία ψήφισε την προηγούμενη Τετάρτη η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» υποστήριξε ο κ. Χαρίτσης και κατέληξε: «Είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνουμε σκιές στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις