Αξίζει να σημειωθεί ότι η διορία λήγει την παραμονή της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι περισσότερες από τις τρέχουσες καταλήψεις βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων, με εμβληματικότερη αυτή του Βοξ (Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, στην πλατεία Εξαρχείων), που είναι και το άτυπο στρατηγείο του Ρουβίκωνα, καθώς επίσης και μια αρκετά γνωστή στην οδό Ζαΐμη.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, που έκανε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, με το σχετικό δημοσίευμα του Nooz.gr, και το λιτό σχόλιο: "Casus belli".

Διαβάστε: Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη στις καταλήψεις: Αποχωρήστε οικειοθελώς εντός 15 ημερώνΧαρακτηριστικήγια τη σημασία που έχει η κατάληψη Βοξ για τον Ρουβίκωνα, είναι η πρόσκληση που απευθύνουν τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας σε πολίτες που θέλουν να οργανωθούν στην ομάδα, να έρθουν σε επαφή με τα στελέχη της, στον συγκεκριμένο χώρο, στην πλατεία Εξαρχείων.Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην ανακοίνωση του σημειώνει τα εξής:

"Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.

Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο".

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εκκενωθεί πολλά κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, αλλά και σε άλλα σημεία της Αθήνας (μεταξύ άλλων το Ξενοδοχείο City Plaza και το πρώην σχολικό συγκρότημα Αχαρνών και Μάγερ).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις