Κακοκαιρία: Παρασύρθηκε ταξί και κατέληξε στη θάλασσα στη Χαλκιδική [pics]

Κακοκαιρία: Παρασύρθηκε ταξί και κατέληξε στη θάλασσα στη Χαλκιδική [pics]

Πολλά και σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη Χαλκιδική η κακοκαιρία.

Μετά από τις πλημμύρες στα Φλογητά, χθες από την έντονη βροχόπτωση, στη περιοχή της Νέας Τριγλίας ένα ταξί παρασύρθηκε από τα νερά και κατέληξε στη θάλασσα. Ευτυχώς ο οδηγός του ταξί κατάφερε να βγει έγκαιρα μόνος του από το όχημα, με άνδρες του Λιμενικού να φτάνουν στο σημείο λίγο αργότερα.

Το ταξί παρέμεινε ωστόσο εντός της θάλασσας, ενώ ανακοινώθηκε πως θα ανελκυθεί από εταιρία στην οποία είναι ασφαλισμένο. Παράλληλα, σημειώνεται πως δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από την πτώση του αυτοκινήτου στη θάλασσα. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα στον νομό Χαλκιδικής, όπως και στη Θεσσαλονίκη, είναι πολλά από την κακοκαιρία. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ υπάρχουν αρκετές ζημιές στο οδικό δίκτυο, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, σύμφωνα με το halkidikinews.gr.

Η έντονη βροχόπτωση έφερε και λάσπη σε αρκετές περιοχές, με τους κατοίκους να προσπαθούν να διορθώσουν τις ζημιές.

Στον δήμο Ν. Προποντίδας οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλές ζημιές, ενώ η πυροσβεστική είχε 50 κλήσεις ως τη διάρκεια της νύχτας, για αντλήσεις υδάτων.

«Ενημερώσαμε την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής να προχωρήσουν στη σύσταση επιτροπών, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν τις ζημιές που υπέστησαν στις περιουσίες τους», ανέφερε στον Alpha 96,5 ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.