Και αυτό, γιατί όπως ενημέρωσε τη Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, βρίσκεται στη Βιέννη από αργά το απόγευμα της Πέμπτης, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση πρώην υπουργών Εξωτερικών και διεθνών προσωπικοτήτων, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή (22-24 Νοεμβρίου ).

Και μπορεί μια διεθνής συνάντηση να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα απουσιάζει από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (όχι του ΚΙΝΑΛ), δηλαδή του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου και στο οποίο έχει διατελέσει και ο ίδιος πρόεδρος.

Αναφορικά με τη συνάντηση της Βιέννης, πρόκειται για το Aspen Ministers Forum, το οποία γίνεται πρωτοβουλία της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ της Γερμανίας, Τζίπι Λίβνι του Ισραήλ, Ιγκόρ Ιβανόβ της Ρωσίας, Μάργκοτ Βάλστρομ της Σουηδίας, Αλεξάντερ Ντάουνερ της Αυστραλίας, Λόυντ Αξγουέρθυ του Καναδά, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ της Βρετανίας.

Κατά τη διάρκειά της, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για φλέγοντα ζητήματα ασφάλειας και διεθνούς πολιτικής, όπως το τέλος της αμερικανο-ρωσικής συνεργασίας σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα, η αντιμετώπιση αναδυόμενων πυρηνικών δυνάμεων, τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών και η προστασία των θαλασσών.

Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μια σειρά σημαντικών εξελίξεων, μεταξύ των οποίων, η αμφισβήτηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ από τον Πρόεδρο Μακρόν, η εγκατάλειψη παγίων αρχών του διεθνούς δικαίου από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η ανάγκη προώθησης της τήρησης των αρχών της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και η αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις