Της Αλεξίας Κωνσταντοπούλου


Μάλιστα, ο εν λόγω δημοσιογράφος είναι ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών του λεγόμενου «Περούκα Gate», όταν στις 21 Σεπτεμβρίου του 2016 μαζί με έναν ακόμα δημοσιογράφο μπήκαν, φορώντας περούκες, σε μπαρ ξενοδοχείου, όπου διέμενε η ελληνική αποστολή υπό τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, ελπίζοντας να βγάλουν… λαβράκι και παραβιάζοντας κανόνες ασφαλείας.

Το λαβράκι δεν πιάστηκε ποτέ και μάλιστα οι δύο τους είχαν την ατυχέστατη ιδέα να παραγγείλουν ποτά και να τα χρεώσουν στο δωμάτιο του τότε συμβούλου του Νίκου Παππά, Γιώργου Χριστοφορίδη, ο οποίος και κατέθεσε μήνυση για πλαστογραφία.

Αργότερα ο περί ου ο λόγος δημοσιογράφοςκατέθεσε μήνυση κατά του Νίκου Παππά για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το Περούκα Gate ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στον πολιτικό όσο και στο δημοσιογραφικό κόσμο, ενώ οι δύο δημοσιογράφοι απολύθηκαν πάραυτα από τα τηλεοπτικά κανάλια με τα οποία συνεργάζονταν.

Τώρα ο έλληνας δημοσιογράφος επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από αποκάλυψη του Guardian ο οποίος έφερε στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν πως από τον Νοέμβριο του 2017 έως και τον Απρίλιο του 2019, όντας διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών και του Ιδρύματος Ξένων Ανταποκριτών στη Νέα Υόρκη, έταζε «λαγούς με πετραχήλια» στη φαρμακοβιομηχανία Bayer,μάλιστα σχεδίαζε ολόκληρη στρατηγική για τον τρόπο με τον οποίο η φαρμακοβιομηχανία θα κατάφερνε να αυξήσει την επιρροή της στον Τύπο.

Όλα τα παραπάνω φυσικά με το αζημίωτο…

Μάλιστα, σε mail του προς την εταιρεία, ο ίδιος ζητά να τον θεωρούν ισχυρό σύμμαχο και να τον πληρώσουν χωριστά, επιπλέον της χρηματοδότησης των φορέων.

Η στρατευμένη δημοσιογραφία σίγουρα δε βρίσκει κάτι μεμπτό στο να χειραγωγεί το ακροατήριό της υπέρ του υψηλότερου πλειοδότη. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα φωτεινά παραδείγματα ταπεινών"γραφιάδων" που υπερασπίζονται επάξια το επάγγελμά τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις