Τα σενάρια και τα δημοσιεύματα περί πρόωρων εκλογών το 2020 σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συζήτηση που είχε με πολίτες στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Νίκαια.

Σκωπτικά αναφέρθηκε στο «σούπερ σχέδιο να μας αιφνιδιάσει» η ΝΔ με στόχο να «ισοπεδώσει τον ΣΥΡΙΖΑ», μέσω διπλών εκλογών και ακύρωσης της απλής αναλογικής.Διευκρίνισε πάντως πως δεν γνωρίζει να ισχύει ένα τέτοιο σενάριο

Ο Αλέξη Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μια παροιμία έχει ο λαός της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η νύχτα και γελά. Εμείς τους λέμε να το τολμήσουνε. Ας το τολμήσουν αλλά αν τελικά το τολμήσουν αυτό, ξέρετε τι θα γίνει; Θα γίνει το εξής οξύμωρο.

Αυτοί οι οποίοι είχαν ενορχηστρώσει, είχαν σχεδιάσει και περίμεναν να υλοποιήσουν την στρατηγική της παρένθεσης τελικά θα είναι αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι θα υλοποιήσουν όχι την αριστερή παρένθεση αλλά την δεξιά παρένθεση. Αυτό θα κάνουν».

Ερμηνεύοντας τη σχετική φημολογία την απέδωσε στις αντιφάσεις που έχει η Νέα Δημοκρατία στο εσωτερικό της. Χαρακτηριστικά σημείωσε πως «αν ισχύουν αυτές οι σκέψεις δεν γίνονται γι αυτούς τους λόγους, αλλά γίνονται γιατί μάλλον οι άνθρωποι έχουν επίγνωση ότι έχουν κατασκευάσει μια φούσκα επικοινωνιακή».

Συνέχισε, λέγοντας για την ΝΔ, ότι «εκεί έχουν τρία κόμματα στη συσκευασία του ενός», προσθέτοντας πως «θέλουν να βγάλουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάνουν καλλιστεία. Ενώ είναι από την παράταξή τους ο Παυλόπουλος. Κάνουν καλλιστεία για το ποιον Πρόεδρο θα προτείνουν».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι αν και τα φιλοκυβερνητικά Μέσα επικεντρώνονται στο δήθεν χαμό που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός είναι αυτός που προσπαθεί να συνταιριάξει τις αντιφάσεις μέσα στο κόμμα του. Γι' αυτό, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, λένε «μήπως προλάβουμε αυτές τις αντιφάσεις να πάμε στην κάλπη;».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις