Πολιτικήστήριξη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ΜιχάληΧρυσοχοΐδηαπό τον Κώστα Σημίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός ενώ το Σάββατο παραβρέθηκε στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο στάδιο Ειρήνης και Φιλιας σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, εξάρει τον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας για την ειλικρίνεια του για το προσφυγικό ζήτημα. Δηλαδή την παραδοχή του πως δεν είναι διαχειρίσιμο.

Χαρακτηριστικά στο άρθρο του, ο Κώστας Σημίτης αναφέρει: «Προ ημερών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοΐδηςεπισήμανε σωστά ότι υπό τις υφιστάμενες συνθήκες το προσφυγικό πρόβλημα δεν εινα διαχειρίσιμο. Υπήρξε γενικότερη κατακραυγή για την δήλωση. Όμως οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν την αλήθεια για ένα πρόβλημα που τους αφορά και προκύπτει τόσο από την γεωγραφική θέση της χώρας όσο και από μή ελεγχόμενες από την χώρα εξελίξεις στην Ευρωπαική Ένωση, Μέση Ανατολή και Τουρκία. Μόνο αν συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους είμαστε σε θέση να επεξεργαστούμε σωστές λύσεις».

Συνολικά μάλιστα στο άρθρο του Κώστα Σημίτη επισημαίνεται η ανάγκη να μήν υφίσταται διχαστικός λόγος στο πολιτικό σκηνικό. Μάλιστα γίνεται έκκληση πρός όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αξιολογούνται οι εξελίξεις υπό το πρίσμα του μέλλοντος και όχι με γνώμονα τα βραχυπρόθεσμα ψηφοθηρικά συμφέροντα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις