Τρεις κάτοικοι κινδύνευσαν, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και μια ακόμη γυναίκα, όπου χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής, ώστε να καταφέρουν να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.Λόγω της υπερχείλισης, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και κινδύνευσαν ζωές! Έχουν γίνει 27 απεγκλωβισμοί και 13 αντλήσεις υδάτων, τόνισε.

Διαβάστε: Κακοκαιρία Γηρυόνης: Σοβαρά προβλήματα σε Αττική, Κορινθία, Κατερίνη- Κλειστή η ε.ο Αθηνών -Κορίνθου [vid]

Εξαιτίας της βροχόπτωσης προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, οικίες και επιχειρήσεις της Κινέτας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έχουν μεταβεί στην περιοχή δύο συνεργεία της Περιφέρειας για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις. Περισσότερα από 20 βαρέων τύπου μηχανήματα μαζί με αυτά του δήμου Μεγαρέων επιχειρούν για την αποκατάσταση των υποδομών και τυχόν απεγκλωβισμούς.Στο μεταξύ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 57ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, λόγω κατάρρευσης της γέφυρας από την υπερχείλιση του ρέματος της Πίκας, ενώ δεν προβλέπεται σύντομη αποκατάσταση, όπως ανέφερε ο κ. Κοσμόπουλος.

Οι ορμητικοί χείμαρροι έχουν παρασύρει ογκώδη «φερτά» υλικά, κορμούς δέντρων και τόνους λάσπης μετακινώντας αυτοκίνητα και πλημμυρίζοντας σπίτια, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί ο καθαρισμός των ρεμάτων για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.Σημειώνεται ότι η περιοχή παραμένει σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» από το Σεπτέμβριο του 2018, οπότε υπάρχει η σχετική ευχέρεια των απαιτούμενων κινήσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Διαβάστε: Γηρυόνης: Πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία [vid.& pics]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις