«Οι Financial Times λένε ό,τι λέει ο Τσίπρας». Αυτό ισχυρίστηκε – εκ νέου- μιλώντας στην εκπομπή του Καναλιού της Βουλής Πρωινή Επισκόπηση η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή το πρόσφατο άρθρο της παγκοσμίου φήμης εφημερίδας σχετικά με την αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων επιχειρηματιών υπο εισαγγελική έρευνα για «μαύρο χρήμα».

Η Σοφία Βούλτεψη, επιμένοντας στον ισχυρισμό της περί σχέσεων Κουμουνδούρου – Financial Times – μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε «γιατί η ναυαρχίδα του καπιταλισμού στηρίζει έναν αριστερό» δηλώνοντας πως πρόκειται για κάτι που συμβαίνει εδώ και χρόνια.

Όπως είπε το πρώτο εξάμηνο του 2015 «οι Financial Times έλεγαν ό,τι έλεγε ο Τσίπρας». Πρόσθεσε μάλιστα πως νωρίτερα το 2014 αντιμάχονταν την κυβέρνηση Σαμαρά όταν ο τότε πρωθυπουργός επιχειρούσε να βγάλει την χώρα στις αγορές. Εκτίμησε επίσης πως οι Financial Times στήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα κατά την διαπραγμάτευση του 2015 και την προκήρυξη δημοψηφίσματος υποστηρίζοντας ότι προκαλεί ερωτήματα η στάση της εφημερίδας.

Θυμίζουμε ότι στο θέμα είχε αναφερθεί στην τελευταία αντιπαράθεσή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας μάλιστα το θέμα σκωπτικά. Συγκεκριμένα ανέφερε «μην σπεύσετε να μας πείτε τώρα αυτές τις ανοησίες που άκουσα από κάποιους Βουλευτές σας -νομίζω η κυρία Βούλτεψη το είπε- ότι οι Financial Times είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, στήριζε το ΣΥΡΙΖΑ τεσσεράμισι χρόνια. Ναι, κυρία Βούλτεψη, ξέρετε στην Κουμουνδούρου πηγαίνουμε στο καφενείο με τους Financial Times στην τσέπη και λέμε ο ένας στον άλλον: Σύντροφε, μήπως έχεις τους Financial Times, να δούμε τί γράφει το κόμμα σήμερα;»…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις