Την εικόνα του επικεφαλής της Νοvartis ως ανθρώπου που είχε το 2013 και 2014 στενές σχέσεις με το Μ. Μαξίμου, τα προηγούμενα χρόνιασυναντούσε συχνά τον Α. Λοβέρδο και διέθετε φιλικές σχέσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα έδωσε στην προανακριτική επιτροπή με την μαρτυρία της η γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Η Μ. Μαραγγέλη δήλωσε σχετικά με το αδίκημα της δωροδοκίαςότι «δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψη μου για πολιτικά πρόσωπα.

Δεν ήταν η αρμοδιότητα μου». Απαντώντας σε ερωτήσεις του προεδρείου σημείωσε ότι τον Οκτώβρη 2017 κατέθεσε μετά από κλήση της εισαγγελέως διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη με παρουσία δυο εισαγγελέων.

Στις αρχές του 2018 κατέθεσε ξανά στο τμήμα εγκλημάτων κατά της διαφθοράς.

Είπε όμως ότι ποτέ δεν κατέθεσε στο εξωτερικό.

Επισήμανε ότι η κ. Τουλουπάκη δεν ήταν στην τελευταία κατάθεση.

Οι συναντήσεις του Κ. Φρουζή

Αναφορικά με τις δραστηριότητες του Κ. Φρουζή επισήμανε πως συναντιόνταν με τον Γιάννη Στουρνάρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Παράλληλα ότι έχει συναντήσει τον Ανδρέα Λοβέρδο πάνω από μία φορά, επισημαίνοντας ότι της ζητούσε να κλείσει και τα σχετικά ραντεβού.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι έκλεισε ραντεβού με τον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για μια συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία όμως δεν θυμάται πότε έγινε.

Συνολικά σημείωσε πως ο Κ. Φρουζής «είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικούς, τον Στουρνάρα τον αποκαλούσε Γιάννη», ενώ «για τον Σαμαρά μου είχε ζητήσει να δακτυλογραφήσω ιδιωτικού τύπου επιστολή».

Ειδικά για τις επαφές με το Μαξίμου, η Μ. Μαραγγέλη υποστήριξε ότι ο Φρουζής συναντούσε συχνά το γ.γ Δημήτρη Πτωχό «για τα θέματα της Novartis», ενώ «οι συναντήσεις γίνονταν για την υποστήριξη των συμφερόντων της εταιρείας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε επίσης ότι «Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγε από το κτίριο της Novartis στα χέρια του Κ. Φρουζή για τον Αντώνη Σαμαρά δεν έχω δει».

Επισήμανε όμως πως «πάντα κρατούσε την μαύρη τσάντα του».

Εκδιώχθηκε ο Φρουζής

Η κ. Μαραγγέλη φέρεται να κατέθεσε πως «έγινε έλεγχος από τη Novartis σε βάρος του Κ. Φρουζή για τα ακριβά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε. Κάθε 14-15 μέρες άλλαζε αυτοκίνητο», ενώ υποστήριξε πως ο κ. Φρουζής εκδιώχθηκε από την Novartis το 2015 και «δεν αποχώρησε από τη Novartis».

Επίσης, αρνήθηκε ότι συμπεριλαμβάνεται στους προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έχει προσβάλλει δικαστικά τα σχετικά δημοσιεύματα είπε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις