Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε ότι το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ στηρίχτηκε εν πολλοίς και στο «Σκοπιανό»,επιδιώκοντας μέσω της πατριωτικής οδούνα φέρεικοντά της μεσαία καικατώτερα κοινωνικά στρώματα.Ο Νίκος Δένδιαςδεν πρωτοστάτησε στα συλλαλητήρια αλλά τώρακαλείται εκ νέου κιεκ της θέσεως του, να απολογηθεί για όσα το κόμμα του είπε και ξείπε επ’ αυτού του καυτού ζητήματος.

Οι δηλώσεις που έκανε χθες κατά την επίσκεψη του στη γείτονα χώρα, μετά τη συνάντησή του με τον υπ. Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ και με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, ήταν σαφείς. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «συμμερίζεται την απογοήτευση για τη μη έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων» κι εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη Βόρεια Μακεδονία.

ΟΝίκος Δένδιας επίσης δήλωσε απερίφραστα ότιη Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμόζεται πλήρως και με συνέπεια.

Οι θέσεις αυτές και κυρίως η δήλωσή του ότι «η Συμφωνία είναι επιζήμια αλλά όχι προδοτική», πυροδότησαν εκ νέου αντιδράσεις όχι μόνοστην αντιπολίτευση, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να καλεί να ακούσουν τις δηλώσεις αυτέςόσοι πρωτοστατούσαν από τη ΝΔ και μιλούσαν για προδοσία,αλλά και των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ προς τους πρωτοστατούντες πουμε σχολιασμούς υποδαυλίζουν τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους.

Εν ολίγοις η μάχη κατά της Συμφωνία μετεκλογικάέχει λήξει αλλά στο εσωτερικό της κυβέρνησης κάποια επιθυμούν να διατηρηθεί ζωντανή.

Ο Νίκος Δένδιας, με συνέντευξή του στο παρελθόν, έχει απαντήσει καθαρά προς τους μακεδονομάχους της πολιτικής του ενδοχώρας, όταν αυτοίμιλούσαν περί προδοτικής συμφωνίας, ότι δεν σκοπεύει να αποδώσει τον τίτλο του προδότη της χώρας σε κανέναν κι ότι όλα «γίνονται στο πλαίσιο ενός οξύτατου πολιτικού λόγου, όχι παραδεκτού κατά την άποψή μου, αλλά δεν χρειάζεται κανείς ούτε να τα υιοθετεί, ούτε να τα διατηρεί σαν πολιτική παρακαταθήκη».

Γεγονός είναι ότιη Συμφωνία των Πρεσπών ήρθε για να μείνει και μάλιστα με επιτυχία, αλλά στο εσωτερικό της ΝΔ κάποιοι ακόμα τη συζητούν.
Μάλλον για δικούς τους λόγους…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις