Με ευρεία ατζέντα συνεδριάζει την Πέμπτη το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνεδρίαση θα εξεταστούν κυρίως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και οι αμυντικές δαπάνες αφού θα συζητηθεί ευρύτατα το υπό κατάρτιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις προμήθειες. Ειδικά το τελευταίο θα μπει στο μικροσκόπιο και εξαιτίας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο στις 3-4 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην τελευταία σύνοδο της συμμαχίας τον Ιούλιο από την πλευρά του αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχε κατατεθεί ευθέως το αίτημα της αύξησης των αμυντικών δαπανών των ευρωπαϊκών χωρών.

Οι πιέσεις δεν αφορούσαν πάντως χώρες όπως η Ελλάδα της οποίας οι αμυντικές δαπάνες βρίσκονται στον ΝΑΤΟικό μέσο όρο.

Στο υπουργικό θα συζητηθεί επίσης το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Παράλληλα στην ατζέντα θα βρεθεί το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα στην Μαδρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραβρεθεί στην Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή.

Επίσης θα συζητηθούν τα θέματα των προσλήψεων σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως και η η προεπιλογή των δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των Αντιπροέδρων του ΣτΕ και του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.