Ακόμη και σήμερα είναι πιθανόν να ανακοινωθούν τα ονόματα όσων θα απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο το μεσημέρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αριθμός των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης αναμένεται να είναι μεταξύ 600 και 650 στελεχών και η σύνθεσή του αναμένεται να συμβολίσει την πολιτική διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ

Ακριβώς αυτό αναμένεται άλλωστε να είναι και το περιεχόμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα που θα αναφερθεί τόσο στην φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την πολιτική του τακτική το επόμενο διάστημα στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της πολιτικής του επιρροής.

Θυμίζουμε πως όταν ρωτήθηκε για την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο OPEN ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ defacto είναι ένα Αριστερό Κόμμα, είναι ένα πρωτοποριακό Κόμμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ένα δυνατό Κόμμα της Αριστεράς, έχει τα υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ευρώπη, αλλά defacto έχει «καταλάβει» τον χώρο στην πολιτική γεωγραφία της Κεντροαριστεράς. Δηλαδή από τα αριστερά της Αριστεράς έως το δημοκρατικό Κέντρο».

Υπό αυτό το πρίσμα εκτός από τα στελέχη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ αναμένονται αρκετά ονόματα που θα προέρχονται από το χώρο του κέντρου ή θα έχουν ισχυρό προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο. Τις επαφές και τις επικοινωνίες του εν λόγω οργάνου έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν αποκλείεται στο νέο όργανο του οποίου ο ακριβής ρόλος ως προς το οργανωτικό κομμάτι θα αποφασιστεί στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Άνοιξη να έχει και ονόματα έκπληξη. Ιδίως από τον χώρο της κεντροαριστεράς, ενώ φημολογείται πώς κάποια από αυτά θα διαθέτουν και κυβερνητική εμπειρία.

Η κεντρική επιτροπή ανασυγκρότησης αναμένεται να αναδείξει και ένα συντονιστικό όργανο που από όσα έχουν γίνει γνωστά θα αποτελείται από τα μέλη της πολιτικής γραμματείας του κομματος και στελέχη που προέρχονται από σύμμαχες δυνάμεις.

Πάντως οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, γίνονται ενώ έχει «στο πίσω μέρος του μυαλού» μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και αιφνιδιαστικών πολιτικών εξελίξεων, αν και δεν θεωρείται το πλέον πιθανό σενάριο. Καθόλου τυχαία δεν ήταν άλλωστε η αναφορά που έκανε χθες ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ενώ χρησιμοποίησε την φράση «προοδευτικές δυνάμεις» .

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νίκος Παππάς «στη σκιά της αβεβαιότητας της εκτέλεσης του προϋπολογισμού που καταθέσατε, ο κ. Θεοδωρικάκος μας είπε ότι θα πάμε σε διπλές εκλογές. Δεν είναι, όμως, στο χέρι σας με ποιο εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι επόμενες εκλογές. Ο κ. Θεοδωρικάκος απλώς παραδέχθηκε ότι μετά από αυτές δεν θα είστε κομμάτι της κυβερνητικής λύσης και ότι 50 από εσάς δεν θα είστε στην επόμενη Βουλή. Ας γνωρίζετε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και τότε οι προοδευτικές δυνάμεις θα δώσουν την απάντησή τους»».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις