Τον προβληματισμό που εισπράττει το Μέγαρο Μαξίμου για μέτρα, όπως οι επικείμενες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών και οι αυξήσεις στην ΔΕΗ, που δημιουργούν ρωγμές και αμφισβητήσεις περί μείωσης των επιβαρύνσεων στην μεσαία τάξη και την μείωση των φόρων απεικονίζουν οι κατευθύνσεις που έδωσε στα κυβερνητικά στελέχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, ο πρωθυπουργός «ζήτησε από τους υπουργούς να θυμίζουν τη δέσμευση μέσα στην 4ετια για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς του τέλους αλληλεγγύης».

Δηλαδή να παραπέμπουν στα μελλοντικά χρόνια ένα πακέτο ελαφρύνσεων με την λογική της υπόσχεσης.

Επισήμανε μάλιστα πως οτιδήποτε θετικό θα πρέπει να παρουσιάζεται σταδιακά στην κοινωνία.

Πάντα όμως σε συνάρτηση με την επίτευξη του οικονομικού στόχου για ανάπτυξη της τάξης του 4%.

Ο πρωθυπουργός φέρεται πως αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αμυντικών δαπανών, εστιάζοντας στην αναβάθμιση του υφιστάμενου και μετά στην προμήθεια νέου πολεμικού υλικού.

Κατεύθυνση που παραπέμπει ευθέως στην υλοποίηση της συμφωνίας για αναβάθμιση των F-16 που έχει γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αναπτυξιακή διάσταση των εξοπλιστικών προγραμμάτων εφόσον αναζητούνται τρόποι για μεγαλύτερη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Πάντως ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους υπουργούς για την επίτευξη της πρώτης φάσης του κυβερνητικού έργου που αριθμεί 30 νομοσχέδια και ιδίως για το νομοσχέδιο της ΔΕΗ που «πέρασε» σήμερα με ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή.

Επισήμανε δε ότι «η κοινωνία είναι ώριμη για αυτές τις αλλαγές».