"Η πιο δυνατή εικόνα ήταν η απογοήτευση όταν χάσαμε τον 35χρονο κατά τη διάρκεια επιχείρησης. Μιλούσε μαζί μας. Ένας συνάδελφος που είναι παραϊατρικός συνάδελφος έμεινε δίπλα του καθ’ όλη τη διάρκεια των μετασεισμών. Του πέρασε ορούς. Ηρθε και γιατρός και από την Αλβανία. Και αυτός έμεινε δίπλα του όλη τη διάρκεια. Δυστυχώς από έναν μετασεισμό κάποια ερείπια μετακινήθηκαν πάνω του" είπε.

"Ηταν ένα χαοτικό περιβάλλον από τις πρώτες ώρες. Γρήγορα οι αλβανικές αρχές κατάφεραν να συντονίσουν την κατάσταση. Εμείς προσγειωθήκαμε την Τρίτη το μεσημέρι προς απόγευμα. Βρεθήκαμε μετά από μιάμιση ώρα στο χωριό Θουμάν. Στο δεκάλεπτο μπήκαμε στον κύκλο των επιχειρήσεων. Βρήκαμε δύο ζωντανούς εγκλωβισμένους και αρχίσαμε να δουλεύουμε", είπε.

"Ταυτόχρονα, ένα κλιμάκιο από την ΕΜΑΚ έφτασε στο Δυρράχιο και άρχισε να δουλεύει σε ένα πεσμένο ξενοδοχείο. Το βράδυ της Τρίτης το κλιμάκιο των Ιωαννίνων απεγκλώβισε μία ζωντανή γυναίκα. Στη συνέχεια όλες οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο τετραώροφο κτίριο στο οποίο δουλεύαμε. Δυστυχώς απεγκλωβίσαμε άλλα έξι άτομα, τα οποία ήταν νεκρά", σημείωσε.

"Αυτό που μου έμεινε είναι η προσπάθεια να διαχειριστούμε το έντονο θετικό συναίσθημα από τη χαρά μας που βγάζαμε ζωντανό και από το αρνητικό συναίσθημα που λίγο μετά χάναμε έναν άνθρωπο τον οποίο είχαμε ζωντανό στα χέρια μας" ανέφερε.

"Στους άνδρες της ΕΜΑΚ θέλω να πω συγχαρητήρια και ότι τους ευχαριστώ. Ρισκάρουμε παραπάνω από όσο πρέπει την ασφάλειά μας. Τους ευχαρίστησα γι’ αυτό. Δουλειά δική μου είναι να το μαζέψω όλο αυτό", σημείωσε.

"Όλοι μας αντιμετώπισαν με τον καλύτερο τρόπο. Από αυτούς που ήταν στα ερείπια και περίμεναν από εμάς βοήθεια. Από συγγενείς ζωντανής γυναίκας, από συγγενείς νεκρών που μας ευχαριστούσαν ακόμη και όταν βγάλαμε τους νεκρούς.

Από τους απλούς στρατιωτικούς και αστυνόμους που ήταν σύνδεσμοι. Ο,τι θέλαμε το είχαμε γρήγορα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είχαμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία" πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως ο τραγικός απολογισμός του σεισμού είναι 50 νεκροί, 800 τραυματίες και πάνω από 10.000 άστεγοι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις