Συγκεκριμένα, το Κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη ψήφισμα ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα («COP25») που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη από τις 2 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, κηρύσσοντας ευρωπαϊκή και παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και το περιβάλλον.

Ωστόσο, ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν ή καταψήφισαν το ψήφισμα.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση: «Χτεςστην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία ένα πολύ σημαντικό ψήφισμαενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα («COP25»). Χαιρετίζουμε την θετική αυτή εξέλιξη.

»Ταυτόχρονα όμως, προστέθηκε μία ακόμα ψηφίδα στην ανεύθυνη και υποκριτική στάση της ΝΔ, απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, την περιβαλλοντική και κλιματική κρίση. Πολλοί από τους ευρωβουλευτές/τριες της ΝΔ, είτε απείχαν, είτε καταψήφισαν το ψήφισμα».

»Αναρωτιόμαστε αν η ΝΔ θα τοποθετηθεί επίσημα για το ζήτημα, ή αν θα συνεχίσει στον υποκριτικό δρόμο των μεγάλων λόγων και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων, αλλά και των ανύπαρκτων ενεργειών γύρω από το κορυφαίο ζήτημα που αφορά το κοινό μας μέλλον», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις