Μετά την αποχώρηση -σε ένδειξη διαμαρτυρίας- της ελληνικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου από την εκδήλωση για τον αγωγό TANAP, ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε "ανιστόρητη, αγεωγράφητη και εκτός διεθνούς δικαίου" τη στάση της Τουρκίας.

"Θα έλεγα ότι αυτό το σύμφωνο αφ' ενός δείχνει την ανιστόρητη, αγεωγράφητη και εκτός κάθε έννοιας διεθνούς, προκλητικότητα της Τουρκίας. Αλλά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε αυτές τις λέξεις, γιατί και αλλά πράγματα ήταν ανιστόρητα και εκτός διεθνούς δικαίου που έκανε η Τουρκία και εν τούτοις με βάση το μακάριοι οι κατέχοντες, όπως η κατοχή της Κύπρου, εξακολουθούν να μας βασανίζουν και να αποτελούν πληγή στο σώμα του ελληνισμού. Συνεπώς όλα αυτά τα πράγματα θα τα αντιμετωπίσουμε και στο διπλωματικό και σε άλλο αποφασιστικό πεδίο ως Ελλάδα, αλλά και ως Ευρώπη" ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας σε δημοσιογράφος, κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος "Ελευθέριος Βενιζέλος"¨, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των εκδηλώσεων της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Απειλές Ερντογάν: Η Τουρκία δεν υποκύπτει – Δεν φεύγουμε από την ανατολική Μεσόγειο

Υπενθυμίζεται ότι ο τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε ως "υπερασπιστής του Διεθνούς Δικαίου που κάποιοι καταπατούν" και έστειλε διπλό μήνυμα προς την Αθήνα.