Μητσοτάκης: Αυτοί θα πάρουν το κοινωνικό επίδομα - Έρχεται νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων [video]

Μητσοτάκης: Αυτοί θα πάρουν το κοινωνικό επίδομα - Έρχεται νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων [video]

Εξαγγελίες για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο κλείσιμο του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ, που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις καθώς και στην τουρκική προκλητικότητα, στέλνοντας σαφές μήνημα ότι η Αθήνα δεν θα την αφήσει αναπάντητη.

Μόλις 200.000 οι δικαιούχοι του υπερ-πλεονάσματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο υπερ-πλεόνασμα του προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι τμήμα του θα δοθεί μέσω έκτακτης ενίσχυσης σε 200.000 δικαιούχους συγκεκριμένων κατηγοριών πρίν τα Χριστούγεννα. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η έκτακτη ενίσχυση θα αφορά 200.000 νοικοκυριά που ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Πρόκειται για τρεις κατηγορίες:

- Μακροχρόνια ανέργους
- Πολύτεκνες οικογένειες
- Οικογένειες με τέκνα ΑΜΕΑ

Όπως τόνισε «σήμερα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Και με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ! Ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας. 

Περιορισμός των διαδηλώσεων

Νομοθετική πρωτοβουλία ενίσχυσης του δόγματος «νόμος και τάξη» ανήγγειλε από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγγέλοντας νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε«μόλις χθες, το κέντρο της Αθήνας ήταν πάλι κλειστό. Γιατί πάλι κάποιοι λίγοι θέλησαν να ταλαιπωρήσουν τους πολλούς. Και ανεξάρτητα από το πόσοι ήταν οι ίδιοι, με το «έτσι θέλω» αποφάσισαν για τη ζωή όλων στην πρωτεύουσα. Των καταστημάτων και των πελατών, των κατοίκων και των περαστικών.  Ακόμη και των ξένων επισκεπτών. Γιατί; Γιατί έτσι επέλεξαν εκείνοι που θέλουν την Ελλάδα εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη. Ε, λοιπόν, όχι. Η κανονικότητα -και η λέξη προέρχεται από τον «κανόνα»- θα έλθει και στους δρόμους! Μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατατίθεται στην Βουλή νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων».

Μήνυμα προς ΝΑΤΟ

Την αποδοκιμασία και την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός στην αυριανή Σύνοδο, όπως προανήγγειλε στην καταληκτική ομιλία του.

«Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της στρέφεται εναντίον άλλου μέλους της» είπε και -πρόσθεσε πως «η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την Ελλάδα, από τη στιγμή που ουδέποτε επιδίωξε την ένταση στην περιοχή, αλλά ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα».
 
«Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές, στη χθεσινή τελετή για τον αγωγό ΤΑΝΑP, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων» είπε, επισημαίνοντας τη στήριξη του ΕΛΚ, όπως εκφράστηκε και από τις τοποθετήσεις των στελεχών του στο συνέδριο.

Ικανοποιημένος από το συνέδριο

 

Εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του συνεδρίου τονίζοντας πως επί δύο παραγωγικές ημέρες, οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Ν.Δ υπηρέτησαν απόλυτα το στόχο του: Έθεσαν στο κέντρο του προβληματισμού μας τα μεγάλα ζητήματα της εποχής.

«Το συνέδριο μας ήταν σύγχρονο, καινοτόμο, δημιουργικό. Όπως ταιριάζει σε μια παράταξη μου αντικρίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Η σύγκριση με άλλες κομματικές συναθροίσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο ήταν καταλυτική. Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και ανοίγουμε τις πόρτες μας στις φωνές που έρχονται από το αύριο. Δεν ανακυκλώνουμε το φθαρμένα υλικά του χθες» είπε προσθέτοντας πως υπήρξε ένας ουσιαστικός διάλογος.

«Αυτός, ακριβώς, είναι ο μεγάλος πλούτος της παράταξής μας. Βλέπει κατάματα την Ιστορία και στρέφεται στα νέα ζητούμενα. Ανανεώνει, με τόλμη και ριζοσπαστισμό, τα ιδεολογικά της εργαλεία. Και δεν διστάζει να ενσωματώνει στη σκέψη της και άλλες ιδέες, που φυσούν και πέρα από τα δικά της κομματικά σύνορα. Κατορθώνει, έτσι, να συντονίζεται με ευρύτερες πλειοψηφίες. Να απευθύνεται στις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων. Αλλά και να υιοθετεί τα μηνύματα της κοινωνίας που συχνά κινείται πιο γρήγορα απ' τις πολιτικές δυνάμεις» είπε φέρνοντας ως παράδειγματα την ψήφος των Αποδήμων και το προφανές και πάνδημο αίτημα, όπως είπε χαρακτηριστικά, για ασφάλεια στα Πανεπιστήμια και στις γειτονιές, που τώρα βρίσκει απάντηση.

«Οι Έλληνες υποδέχονται μέτρα ώριμα από καιρό, όπως η πολιτική μας κατά του καπνού. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το αυτονόητο. Έχει βιώσει το παράλογο και έχει διαπιστώσει πως αυτό γρήγορα μετατρέπεται σε ανεύθυνο. Και όταν γίνεται, πλέον, καθεστώς, τότε κακοφορμίζει. Και καταλήγει αυθαίρετο και άδικο» είπε.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη