Η αποκάλυψη αυτή φαίνεται να είναι το "κερασάκι στην τούρτα", καθώς ο κ. Διαματάρης έχει δεχθεί κριτική σχετικά με την "κάτω από το τραπέζι" προώθηση των εκδοτικών του συμφερόντων στις ΗΠΑ, καθώς και για τα φιλοχουντικά του αισθήματα.

«Από ποιό…"Columbia" πήρες…"πτυχίο;"»

Ο ιστότοπος kalami.us δημοσίευσε προ ημερών ένα επικριτικό άρθρο, με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του υφυπουργού, στο οποίο θέτει το -ρητορικό- ερώτημα «από ποιό…"Columbia" πήρες…"πτυχίο;"», διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία περί του αντιθέτου.

Παρατίθεται απόσπασμα από το δημοσίευμα του kalami.us:

«Ο εκλεκτός του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, ως διαχρονικός συνεργάτης-αυλοκόλακας της οικογένειας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντ. Διαματάρης, μπορεί να ενημερώσει από ποιό ”Columbia University”, πήρε ”μάστερ” (ή άλλο πτυχίο) στην ”Διοίκηση Επιχειρήσεων” ή σε οτιδήποτε άλλο;;; Η ερώτηση δικαιολογημένη, αφού στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών (βιογραφικό) και σε δημοσιεύματα αθηναϊκών (έντυπων και ηλεκτρονικών) ΜΜΕ, παρουσιάζεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Απόδημους, ως ”απόφοιτος” του φημισμένου πανεπιστήμιου Columbia Νέας Υόρκης και μάλιστα με ”μάστερ”. Αν δεν υπάρξει απάντηση-διευκρίνηση από τον υφυπουργό της κυβέρνησης ''άριστων, καλύτερων και εξυπνότερων'' (όπως γραπτά την περιγράφει ο ίδιος), θα την δώσει το ''ΚΑΛΑΜΙ'', με επίσημο έγγραφο».

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και ζητήθηκε ήδη να υπάρξει απάντηση από τον υφυπουργό Εξωτερικών, ώστε να μην ξεσπάσει νέα υπόθεση "αριστείας" στην κυβέρνηση μετά τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με τον 80χρονο πολιτευτή από την Καρδίτσα.

Προωθεί τα εκδοτικά του συμφέροντα

Μιντιακοί παράγοντες της ομογένειας θεωρούν ότι ο κ. Διαματάρης αξιοποιεί τη νέα του θέση για την προώθηση των εκδοτικών συμφερόντων του στις ΗΠΑ.

Ο εκδότης της Greeknews και επί δεκαετίες ανταποκριτής ελληνικών και κυπριακών ΜΜΕ και πρακτορείων στις ΗΠΑ Απόστολος Ζουπανιώτης αφήνει υπαινιγμούς για τις δραστηριότητες του υφυπουργού.

Διαφήμιση Εθνικού Κήρυκα: Ζήτω η 21η Απριλίου 1967

Ο κ. Διαματάρης βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο και έναν ακόμη λόγο: στην εφημερίδα του είχε δημοσιευθεί, το 2013, επιστολή υμνητών της Χούντας.

Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα του news247 με ημερομηνία 22 Απριλίου 2013, «στην έκδοση του περασμένου Σαββατοκύριακου, η 97 χρόνων εφημερίδα της ομογένειας στην Αμερική, ο "Εθνικός Κήρυξ" , δημοσίευσε διαφήμιση που δικαιώνει τη Χούντα και τον δικτάτορα Γιώργο Παπαδόπουλο».

Υπό τον τίτλο "Δικαιώθηκε: Ζήτω η 21η Απριλίου", η διαφήμιση ανέφερε:

«Με την πατρίδα μας εν μέσω ανεπανάληπτης οικονομικής κρίσης, με την σήψη των θεσμών, με τις επιθέσεις στην Ελληνική οικογένεια, με κλονισμούς σε κάθε επίπεδο καθημερινής δραστηριότητας της κοινωνίας μας και τον κατακερματισμό της εθνικής μας υπόστασης που υφιστάμεθα σήμερα, δικαιώνεται το έργο της Εθνοσωτήριας Επανάστασης. Το όνομά σου τώρα πια αιώνια θα μείνει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις