"Όχι" είπαν 4 ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην κήρυξη «Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για το κλίμα και το περιβάλλον» από το Ευρω-Κοινοβούλιο. Η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Κύρτσος, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και η Ελίζα Βόζενμπεργκ δεν υπερψήφισαν την πρόταση η οποία πάντως εγκρίθηκε από το ευρω-κοινοβούλιο με 429 ψήφους.

Η είδηση έχει ιδιαίτερη σημασία αφού συμπίπτει χρονικά με την ομιλία που θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Μαδρίτη και στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Την καταγγελία έκανε σε ανάρτηση του στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, Καταλόγισε παράλληλα υποκρισία στην Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως η ευαισθησία της για το περιβάλλον « εξαντλείται στην κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών του κόμματος».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Tην Πέμπτη, το ευρωκοινοβούλιο κήρυξε «Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το κλίμα και το περιβάλλον». Ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα («COP25»), το ψήφισμα εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία 429 ψήφων· στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι ψήφοι 4 ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.Λίγους μήνες μετά τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές του Αμαζονίου, και ενώ καθημερινά δοκιμαζόμαστε ανά τον κόσμο από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, οι μισοί ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έκριναν πρέπον να καταψηφίσουν ή να απέχουν από την ψηφοφορία.

«Κανείς πιο ευαίσθητος από τη Νέα Δημοκρατία στα περιβαλλοντικά ζητήματα», η οξύμωρη δήλωση της ΝΔ αμέσως μετά την καταψήφιση – από τους ευρωβουλευτές της – του σχετικά πρόσφατου ψηφίσματος για τις πυρκαγιές του Αμαζονίου. «Πολύ καλές οι κινητοποιήσεις για το κλίμα» η επίσης οξύμωρη δήλωση της Άννας -Μισέλ Ασημακοπούλου, μόλις μία μέρα αφότου αυτή και οι συνάδελφοί της, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κύρτσος είπαν όχι -ή προτίμησαν την αποχή- στην κήρυξη κλιματικής «εκτάκτου ανάγκης».

Η ευαισθησία της Νέας Δημοκρατίας είναι υποκριτική και εξαντλείται στην κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών του κόμματος. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναλώνονται σε χαριτωμένες και επιφανειακές χειρονομίες – ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει «το καλό παράδειγμα» πετώντας ένα μπουκάλι σε κάδο ανταποδοτικής ανακύκλωσης· ο Κώστας Μπακογιάννης καθαρίζει, μπροστά σε μία κουστωδία από κάμερες, μία τσίχλα από τα μάρμαρα στο Σύνταγμα. Στην πράξη όμως, υπογράφουν καταστροφικές για το περιβάλλον επενδυτικές συμφωνίες με εξορυκτικές εταιρίες και εναντιώνονται με κάθε ευκαιρία στις προσπάθειες -εθνικές και ευρωπαϊκές- για ουσιαστική δράση στο θέμα του περιβάλλοντος. Είναι πολύ απλό. Με τη βοήθεια των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ, η Νέα Δημοκρατία έχει καταφέρει να βλέπουμε το δέντρο που φυτεύει μπροστά στις κάμερες, και όχι το δάσος που αποψιλώνει για χάρη των επενδύσεων. Και να ακούμε την Άννα Ασημακοπούλου να επικροτεί τις κινητοποιήσεις του Climate Strike· και όχι την -για άλλη μια φορά- αρνητική της ψήφο στο Ε/Κ, σε περιβαλλοντικά θέματα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις